Međimurje Press
IzboriPolitičke stranke

Matija Ladić kandidira se za načelnika Općine Pribislavec

Ispred dvorca Feštetić u Pribislavcu danas se medijima predstavio Matija Ladić pretendent za načelnika Općine Pribislavec.

Ladić po zanimanju prvostupnik Sestrinstva, započeo je svoje predstavljanjem kako želi preuzeti odgovornost za Pribislavec, ali isto tako kao načelnik prvo smanjiti plaću načelnika. Njegov slogan izlaska na lokalne izbore je PRIBISLAVEC U SIGURNIM RUKAMA.

Naznačio je, kako je nekoliko godina unatrag općina postala slučaj, na koji je kao vijećnik upozoravao. Kao prioritete naveo je uvođenje komunalne infrastrukture u tzv. Crvenu zonu, pojas od sportskog kompleksa Polet do grada Čakovca. kako bi se osigurao prostor za nova gradilišta te model revitalizacije starih i napuštenih kuća.

Cilj mu je da mještanima pruži transparentni uvid u javne financije, kvartalno održavanje zbora mještana, opremanje dječjih igrališta, izgradnju generacijskog parka. Naveo je i potrebu izgradnje sportske dvorane te oživljavanje dvorca Feštetić. Kao važnu investiciju spomenuo je uređenje prostora aerodroma i nove industrijske zone te prostor turističke djelatnosti uz uređen ribnjak i sportski kompleks. Kao je rekao, upoznat je s problemom smještaja u domove starijih osoba pa mu je zadaća izgradnja Doma za starije i nemoćne. Briga za starije stanovništvo, kako je objasnio, u vidu subvencija, transparentnog financiranja udruga, osnovna je zadaća novog Općinskog vijeća.

Spomenuo je i brigu za Rome uz zajedničku suradnju sa županijom i državom.

Podršku Ladiću došao je dati župan Matija Posavec koji je rekao kako u narednom mandatu želi imati mlade i kreativne ljude, pune energije, upravo kakve je  okupio  gospodin Ladić. Tim postulatom sastavit će i županijsku listu. Posebno je naglasio da će u slijedećem četverogodišnjem mandatu dvorac Feštetić bit obnovljen za turiste, strane i domaće goste, ali da će tu biti i prostor za zbirku naše međimurske baštine.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja