Međimurje Press
IzboriPolitičke stranke

Matija Žugec kandidat za načelnika Općine Nedelišće predstavio izborni program!

Na današnjoj press konferenciji koja je održana na prostoru parkirališta nogometnog stadiona u Nedelišću Matija Žugec mag.oec. kandidat HDZ-a za načelnika Općine Nedelišće naveo je razloge svoje kandidature i program za dobrobit Nedelišća, druge najveće općine u državi.

Kako je rekao, općina već 20 godina stagnira i nije čudo da upravo na ovom mjestu nogometnog stadiona održavamo press konferenciju. Od 2004. kada je počela realizacija ovog stadiona do danas utrošeno je preko 17 milijuna kuna. U pitanju su ogromni novci uloženi u infrastrukturu i izgradnju koja ima brojne nedostatke od loše hidroizolacije i prodiranja vode na teren, ali i mnogih sudskih sporova sa izvođačem radova te je samo pitanje koliko će još troškova mještani Nedelišća morati platiti za konačni završetak projekta.

Napomenuo je kako je Nedelišće prije 20 godina bilo primjer  gospodarskog i društvenog razvoja, a danas je primjer sredine u kojoj se ništa ne događa i iz kojeg odlaze mladi. Pored brojnih neiskorištenih prilika povlačenja novca iz EU fondova, osjeća se gospodarski pad. Na udruge smo ove godine utrošeno je 2 milijuna kuna, a bez ikakvih saznanja koje aktivnosti se financiraju tim novcem. Danas se puno piše o industrijskim zonama Nedelišća u koje je uloženo više od 10 milijuna kuna, a koje ne generiraju nova radna mjesta te ostaju poluprazna.

PLANOVI

Prvenstveno želimo riješiti prometnu zagušenost izgradnjom sjevernog obilaznog pravca i to iz smjera Čakovec-Trnovec do graničnog prijelaza uz prugu s odvojkom prema obilaznici Varaždin kod mjesta Hrašćica što bi značilo gradnju  mosta preko rijeke Drave i spajanje na postojeću direktnu liniju prema autoputu. Samim time, kroz obilaznicu bi se slijevao promet iz Gornjeg Međimurja, a koji prolazi kroz Slakovec, Dunjkovec i Macinec.

Želimo izgrditi novu osnovnu školu te novi dječji vrtić. Jedan također važan projekt u naše planu je prenamjena dvorane MESAP-a u poduzetnički inkubator. Pomoći mladim start-up tvrtkama.

Potreba je Nedelišću i izgradnja Doma za starije i nemoćne te revitalizacija prostora uz pojas rijeke Drave , jer Općina Nedelišće posjeduje gotovo 10 km prostora uz rijeku koji stoji neiskorišten. U planu je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na jezeru u Kuršancu te izgradnja Marine sa pratećim sadržajima za razvoj turizma.

Jedan od bitnijih programskih točaka izbornog programa je i podrška poduzetnicima u obliku sufinanciranja kamatnih stopa za investicijska ulaganja i podrška mladima u sufinanciranju kredita te izgradnja stambenih objekata za mlade obitelji. naravno, tu je i izgradnja mreže širokopojasnog interneta diljem općine.

Zajedno s kandidatom za zamjenika Ivanom Klekarom i dobrim timom na listi za vijeće sigurni smo u naše planove. Danas u Nedelišću i njegovom vodstvu nedostaje volje, ambicije, a mi nudimo promjenu. Smatramo da je nakon 20 godina dosadašnje vlasti većini stanovnika naše općine jasno da je vrijeme za promjene – zaključio je Žugec.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja