Međimurje Press
IzboriPolitičke stranke

Suze gradonačelnika Kovača na današnjoj press konferenciju u Čakovcu!

 

Podršku kandidatu za gradonačelnika Grada Čakovca Stjepanu Kovaču danas su u Čakovcu dali predsjednik SDP-a Peđa Grbin i europarlamentarka Biljana Borzan.

Zajedno su se obratili novinarima na Trgu Republike u Čakovcu.

Press konferenciju označila je izjava gradonačelnika Stjepana Kovača da mu se prijetilo ubojstvom, ali i njegovoj obitelji.

– Prijavio sam policiji prijetnju i čekam ishod istrage. Izvidi su tajni, indicije vode do kandidata koji je u prvom krugu vodio stvarno prljavu kampanju i vjerujem da će sve doći na svoje. U istragu se uključila i Krim policija iz Zagreba. Ja nažalost ne mogu požurivati izvide. Kada pobijedim u drugom krugu, rješavat ćemo to pitanje, jer toga u mirnom Čakovcu ne bi trebalo biti. Takvima nije mjesto u društvenom i političkom životu grada. Otvorila se jedna Internet stranica koja je širila klevete i laži o meni i SDP-u. Kada su vidjeli da mi na to ne reagiramo, da vodimo afirmativnu kampanju i prezentiramo ideje i projekte, okrenuli su se prijetnjama, meni i mojoj obitelji. Građani se moraju zapitati dal’ smo mi ljudi ili zvijeri. Usprkos prljavoj kampanji, građani su meni dali najveći broj glasova, prepoznali rad i kvalitetu-rekao je Kovač. 

Peđa Grbin rekao je kako to nije jedina prijetnja SDP-ovim članovima, zbilo se to i drugim gradovima. Mi idemo u kampanju afirmativno i s projektima O tome se možemo sukobljavati i svađati, ali samo oko toga. Dirati i prijetiti obitelj, to ne.

Biljana Borzan istakla je zadovoljstvo što se nalazi u hrvatskom gradu najpoželjnijem za život. Kako je spomenula, vjeruje u uspjeh Kovača jer je osam godina radio na dobrobit Grada Čakovca. Nema logike da građani ne daju glas čovjeku koji je uspješno vodio grad svih osam godina.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja