Međimurje Press
Političke stranke

PRIOPĆENJE – Bez „ restarta“ i „shut downa“ za Međimurje!

H V A L A

Hrvatska demokratska zajednica zahvaljuje svima onima, koji su 5. srpnja izašli na birališta te izabrali zastupnike u Saboru Republike Hrvatske. Unatoč drukčijim predviđanjima, građani Republike Hrvatske su vrlo jasno pokazali da žele sigurnu Hrvatsku. Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković jasno je poručio: “Ovaj rezultat obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja iza nas. A izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, elan, požrtvovnost, znanje, iskustvo”. U trećoj izbornoj jedinici, Hrvatska demokratska zajednica osvojila je 5 mandata te je prema listi, Darko Horvat, izabran u Sabor Republike Hrvatske.

Vremena za slavlje nema. Rezultati, gdje u svim međimurskim općinama i gradovima, raste potpora HDZ – u govore puno. Gledajući postotke, Hrvatska demokratska zajednica dugo nije imala ovakav postotak glasova na izborima za Sabor Republike Hrvatske. Očito je da se prepoznaje rad HDZ – a i briga za Međimurje. Prepoznao se rad Darka Horvata kao saborskog zastupnika i ministra, rad uspješnih gradonačelnika Ljubomira Kolareka i Dražena Srpaka, rad Vjerana Vrbanca na pomoći gospodarstvu, unutar HAMAG – BICRO – a. Nadamo se da će Darko Horvat i dalje dobiti povjerenje i biti dio ekipe pred kojom su brojni izazovi. „Hrvatska treba rješenja za jačanje gospodarstva, jačanje institucija, javno zdravstvo i jačanje manjinskih prava. Hrvatska treba Vladu koja će voditi politiku novog modernog suverenizma koji baštini vrijednosti HDZ-a i našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. HDZ smo postavili na vrijednostima koje je upravo on postavio. Znamo da smo na dobrom putu“, poručio je nakon pobjede Andrej Plenković, a njegove riječi potpisuje i međimurski HDZ.

Za Međimurje i sve općine i gradove u Međimurskoj županiji, rezultat ovih izbora je znak da posao kreće dalje, da će natječaji biti otvoreni, da će sredstva za provođenje svih planova biti osigurana. Uz dobre i kvalitetne projekte, koje će pripremati međimurski gradovi i općine te Međimurska županija. Međimurje više nije zadnja rupa na svirali, Međimurje je prisutno i Međimurje traži dio koji mu pripada. A zahvaljujući Hrvatskoj demokratskoj zajednici to će i dobiti!

HDZ Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja