Međimurje Press
Političke stranke

Priopćenje GO HDZ Čakovec

U ponedjeljak, 2. svibnja 2022. godine, održana je sjednica Gradskog odbora HDZ Čakovec.
Osim rasprave o aktualnim zbivanjima na području Grada Čakovca, odnosno gradskim kotarevima i naseljima, donesena je odluka o zamjeni gradskih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Čakovca.
Temeljem obavijesti gospodina Tomislava Markovića i gospodina Nenada Mekovca o stavljanju mandata gradskih vijećnika u mirovanje iz osobnih razloga, Gradski odbor HDZ-a Grada Čakovca jednoglasno je odlučio da će iste zamijeniti dr.sc. Sandra Oslaković, dr.med. i Lovro Horvat, mag.pol.
Doktorica Oslaković specijalizirala je transfuzijsku medicinu i stekla zvanje doktora biomedicinskih znanosti. Napisala je brojne znanstvene radove na temu transfuzijske medicine i poremećaja hemostaze, članica je radnih skupina pri Ministarstvu zdravstva, a 2022. godine imenovana je za naslovnu poslijedoktorandicu na Medicinskom fakultetu u Rijeci, Katedra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku. Sudjeluje na brojnim međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima, sretno je udana i majka je jednog djeteta.
Lovro Horvat je aktualni predsjednik Mladež HDZ-a Međimurske županije, tajnik GO HDZ-a Grada Čakovca i predsjednik Savjeta mladih Grada Čakovca. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je bio tajnik i predsjednik Udruge studenata Međimurja, član Diplomatskog kluba te volonter u Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru. Društveno je angažiran već duže vremena na području Čakovca, ali i Međimurja. Organizirao je brojne događaje koji su promovirali Međimurje, volontirao u različitim udrugama i na raznim manifestacijama te sudjelovao u organizaciji važnih predavanja i okruglih stolova iz područja međunarodnih odnosa, diplomacije i sigurnosnih politika.
Gospodinu Markoviću i gospodinu Mekovcu zahvaljujemo na angažmanu, a novim vijećnicima, koji će prisegu položiti na sljedećoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća, želimo puno uspjeha u radu, na dobrobit našeg Čakovca i Međimurja. Sigurni smo da će rado saslušati vaše prijedloge i pomoći u riješavanju problema.
GO HDZ-a Grada Čakovca

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja