Međimurje Press
Političke stranke

Priopćenje Kluba vijećnika HNS-a u Skupštini Međimurske županije!

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE SE POGUBIO

Na temelju izjava predsjednika Županijske skupštine Međimurske županije, koje su se pojavile ovih dana u medijima, a vezano uz sjednicu skupštine održane 11.veljače ove godine, odnosno na točku 5. Dnevnog reda, „mišljenje odbora za zdravstvo na temu stanje u županijskoj bolnici“, gdje navodi da je ista točka izglasana s 18 glasova za, 3 glasa protiv i 2 glasa suzdržana. Klub HNS-a i HSLS-a smatra da se takva točka nije mogla dati, od strane predsjednika na izglasavanje, jer nema pravni temelj. Predsjednik krši Statut i Poslovnik Skupštine Međimurske županije, „ jer o mišljenju i informaciji se ne glasa“.

Vijećnici HNS-a i HSLS-a nisu pristupili glasovanju jer bi bilo nedopustivo i krajnje neodgovorno sudjelovati i podržavati Predsjednika skupštine u njegovoj samovolji. Nadalje, mišljenja smo da se predsjednik malo pogubio oko sačinjavanja točke 5. dnevnog reda, ili je namjerno manipulirao dnevnim redom, pod pritiskom kolega iz HDZ-a, na čelu s predsjednikom odbora za zdravstvo dr. Kozjakom. Proceduralno mogao je prije sjednice točku 5 preformulirati te istu uvrstiti u dnevni red, što on iz samo njemu poznatih razloga nije učinio.

Neprirodna suradnja između HDZ-a i SDP-a, naprosto srozava instituciju županijske Skupštine kao predstavničkog tijela, stoga smo u klubu zaključili da se najvjerojatnije radi o zajedničkom revoltu na rad i pojedine odluke župana Posavca. Valjda je cilj prisiliti ga da mijenja predsjednicu Upravnog vijeća, a time i Ravnatelja bolnice. Članovi skupštine iz redova HDZ-a i SDP-a to vrlo dobro znaju pa nastoje diskreditirati volju birača i odličan rezultat koji je Župan ostvario na prošlim izborima.

Zasjedalo je Povjerenstvo za kvalitetu zdravstvene zaštite koje sačinjavaju djelatnici iz svih odjela bolnice demantirajući neistiniti prikaz stanje bolnice kada je u pitanju kvaliteta obavljanja  bolničke zdravstvene zaštite. Zasjedalo je i Stručno vijeće bolnice. Zaključak većine vijeća koje se sastoje od svih voditelja zdravstvenih odjela je ukratko: “Neprihvatljivo je lažno zlonamjerno i proizvoljno prikazivanje činjenica”. Stručno vijeće traži da se od strane Hrvatske liječničke komore pokrene postupak pred Etičkim povjerenstvom zbog mogućih teških povreda Kodeksa medicinske etike i deontologije. Kolegij medicinskih sestara je također osudio istup Predsjednika odbora za zdravstvo s neistinitim prikazom stanja u bolnici. Voditelj kirurške službe dr. Dražen Krištofić demantirao je lažni prikaz stanja koji je iznesen na Skupštini.

Članovi našeg Kluba vijećnika ne žele se postavljati kao neki arbitri, već razumno i argumentirano diskutirati o tako važnom pitanju, kao što je stanje u našoj bolnici. Treba saslušati nalaze i argumente relevantnih povjerenstava i vijeća. Činjenica je da su od strane Predsjednika odbora za zdravstvo iznesena neka upitna stajališta, koja su kasnije u analizama bolničkih tijela kao i voditelja Službe kirurgije demantirane i potkrijepljene argumentima.

Predsjednik kluba HNS-a i HSLS-a

Vladimir Peršić v.r.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja