Međimurje Press
Fotografije

Dvije fotografije iz Hrvatske u finalu globalnog Next Image natječaja

Više od milijun radova prijavljeno na ovogodišnji Huaweijev foto natječaj

Ovogodišnji Huawei Next Image foto natječaj polako završava, a dvije fotografije iz Hrvatske uvrštene su među najimpresivnije snimke koje su uvrštene na popis najboljih. Natjecatelji su imali na raspolaganju 114 dana za prijavu, a iz više od 120 zemalja pristiglo je gotovo 1,2 milijuna prijavljenih radova.

Najzanimljiviji dio natječaja svakako je odabir onih najboljih. Ovogodišni žiri čine neki od najboljih fotografa na svijetu, poput Stevea McCurryja i Karoline Hanke koji su pregledavali i odabirali najbolje radove. Prije nego što sredinom rujna donesu konačnu odluku napravljen je popis najboljih fotografija, a na listi su i dva rada iz Hrvatske.

Kako bi nadahnuli ljubitelje fotografije i pružili im priliku da usporede svoje sposobnosti u odnosu na druge natjecatelje, Huawei je i ove godine organizirao Next Image foto natječaj namijenjem korisnicima njihovih pametnih telefona. Natjecanje se sastoji od pet kategorija: „Blizu daleko“, „Laku noć“, „Zdravo, živote!“, „Lica“ i „Pripovjedač“.

Obje fotografije iz Hrvatske koje su se našle u finalu prijavljene su u kategoriji „Blizu daleko“. Prva fotografija ističe se impresivnim teksturama puževe ljušture na listu, a osim prekrasnih tekstura, fotografija oduševljava i kontrastom tople boje u fokusu i pozadine lista u nijansama tamno zelene. Druga fotografija snježne Ljubljane i rijeke Save nad koju se nadvila magla odvodi promatrača u taj jedinstveni trenutak uhvaćen objektivom kamere Huaweijevog pametnog telefona.

Popis svih impresivnih radova moguće je pronaći na službenim stranicama Next Image foto natječaja, a žiri će globalne pobjednike odabrati sredinom rujna ove godine.

Globalni pobjednici

Iako je Next Image natječaj na lokalnoj razini završio, globalno izdanje natječaja još je uvijek u tijeku. Svaki sudionik natjecanja još uvijek ima priliku osvojiti sljedeće nagrade na globalnom natjecanju u svakoj kategoriji:

 1. Velika nagrada: Fotograf godine (3 pobjednika)

  • 10.000 dolara iz Next Image fonda

  • Huawei P40 Pro

  • Elektronički certifikat o nagradi

 2. Pobjednici kategorija (15 pobjednika)

  • 1.000 dolara iz Next Image fonda

  • Huawei P40 Pro

  • Elektronički certifikat o nagradi

 3. Prvi pratitelji (50 pobjednika)

  • Huawei P40 Pro

  • Elektronički certifikat o nagradi

 4. Treće mjesto (5 pobjednika)

  • Huawei P40 Pro

Više informacija o Next Image foto natječaju moguće je pronaći na službenoj web stranici.

Luka Bojić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja