Međimurje Press
Fotografije

Fotoreporteri objektivom ovjekovječili zanimljive trenutke Europske regije sporta 2022.

U Scheierovoj zgradi u Čakovcu otvorena je izložba sportskih fotografija dvaju čakovečkih fotoreportera: Vjerana Žganca Rogulje, fotografa Pixella te Zlatka Vrzana, fotografa tjednika Međimurske novine, ljudi koji se dugo druže s fotoaparatima i koji su ostavili trag u međimurskom novinarstvu. Ovoga puta – u sklopu projekta Međimurje – europska regija sporta 2022. -javnosti otkrivaju blago koje su prikupili objektivima, fotografska svjedočanstva koja prikazuju kako je naš kraj zaslužio i kako je ponosno nosio titulu Europske regije sporta, kao prvi i zasad jedini u Hrvatskoj.

Autori se predstavljaju s ukupno 20 sportskih fotografija, nastalih tijekom 20 godina njihovih karijera, a publiku i nazivom izložbe „Priđi bliže“ pozivaju da se prisjete nekih vrlo emotivnih trenutaka, te velikih uspjeha međimurskih sportaša.

Otvorenju postava – koji se u Scheierovoj zgradi u Čakovcu može razgledati do 31. prosinca – uz brojne uzvanike prisustvovali su i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio: „Prvi smo u Hrvatskoj ponijeli titulu Europske regije sporta i to se nije dogodilo slučajno, već zahvaljujući dugoj tradiciji sjajnih sportskih rezultata i svemu onom što smo uložili u sport i rekreaciju u našoj Županiji. Zahvaljujem Vjeranu i Zlatku na doprinosu, zahvaljujem što su za sve nas sačuvali mnoge neponovljive trenutke. Njihove fotografije su svjedoci vremena, a umjetnička vrijednost koju imaju daje im dodatnu vrijednost“, istaknuo je župan Matija Posavec te proglasio izložbu otvorenom.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja