Međimurje Press
IT Vijesti

EDUvision 2022. GODINE U LJUBLJANI!

Nastavnici doc. dr. sc. Matija Varga i dr. sc. Krunoslav Bedi sudjelovali su na EDUvision 2022 međunarodnoj konferenciji u Ljubljani koja je završila upravo danas

 

 

Nastavnici: doc. dr. sc. Matija Varga, viši znanstveni suradnik sa Sveučilišta Sjever i Graditeljske škole Čakovec te dr. sc. Krunoslav Bedi, mag. inf. iz Graditeljske škole Čakovec sudjelovali su na EDUvision 2022 međunarodnoj konferenciji u Ljubljani s radom na temu: “Development for multimedia curriculum: Media project as a constructivist environment for creativity”. Nastavnici doc. dr. sc. Matija Varga, voditelj i dr. sc. Krunoslav Bedi su ujedno i članovi aktiva AV tehnologija, grafike, računarstva i informatike u Graditeljskoj školi Čakovec.

Prezentacija znanstvenog rada izdvojena je i predstavljena na plenarnom predavanju, a članak će biti objavljen u zborniku radova konferencije EDUvision 2022, te objavljen na web stranici same konferencije (i to na engleskom jeziku).

Rad se odnosi na medijski projekt – „konstruktivističko sinergijsko učenje“ čiji je fokus bio na izgradnji konstruktivističkog okruženja za učenje u učionici i izvan nje. Kako bi se medijski projekt ostvario učenici (i nastavnici) bili su angažirani na razvojnom procesu praćenja, organizacije i konačne realizacije medijskog projekta. Konstruktivistički pristup u projektu dijelom se temeljio na multimedijskoj tehnologiji i projektnom učenju. U projektu su izrađeni konkretni praktični materijali kao dokaz ishoda učenja. Ovakav pristup omogućuje učenicima razvoj vještina i kompetencija gdje učenici postaju aktivni sudionici u vlastito izabranim procesima učenja. Rezultati pokazuju pozitivan stav učenika prema projektnom pristupu i radu jer razvijaju suradničke vještine i kreativnost te kritičko promišljanje. Uz stjecanje novih znanja učenicima je bitna uspješnost projektnog oblika nastave te stjecanje novih znanja. Vlastita rješenja i radnu atmosfera navode kao najpozitivnije osobine u ovakvom pristupu učenju.

Osim prezentiranja autora rada na konferenciji EDUvision 2022 u Ljubljani, moglo se čuti i druge znanstvenike i predavače koji su sudjelovali i to iz Hrvatske te drugih zemalja poput: Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunjske, Španjolske, Indonezije, Bugarske, Palestine, Dominikanske republike, Grčke, Indonezije, Čilea, Italije, Francuske, Malezije i iz drugih zemalja s izvrsnim znanstvenim i stručnim radovima.

 

Matija Varga

UNIN
BAK

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja