Međimurje Press
Sport+

29. brdska utrka Ivančica 2023

S obzirom da je dosadašnji organizator utrke TK Ivančica – Ivanec prekinuo s aktivnim djelovanjem, bila bi zaista prava šteta da se ne nastavi s održavanjem jedne od naših najdugovječnijih brdskih utrka. Upravo iz tog razloga, a u dogovoru i uz podršku grada Ivanca dogovoren je nastavak održavanja brdske utrke Ivančica u organizaciji AK Varaždin.

Prva utrka održana je još davne 1993. godine i do sada je održana 28 puta (dvije godine za redom nije održana zbog opće poznate situacije s pandemijom). Jedina starija brdska utrka u Hrvatskoj od naše Ivančice je brdska utrka Boroša koja se ove godine održava po 31. puta.

Iznimno nam je drago što smo preuzeli organizaciju ove izuzetno lijepe i atraktivne utrke, a bit će svakako i zanimljivo 24.06.2023. mnogim trkačima koji će dotrčati na “krov Hrvatskog Zagorja” i uživati u prekrasnom pogledu s vrha naše prekrasne planine Ivančice. Još jednom hvala Gradu Ivancu na podršci i ukazanom povjerenju oko organizacije utrke, a AK Varaždin će se potruditi da ista mnogima ostane u lijepom sjećanju- naveli su iz kluba.

Josip Lacković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja