Međimurje Press
Sport+

Barakude dominantni u drugoj utakmici SPa

Druga utakmica Svjetskog prvenstva za Barakude je značila ulazak u bazen s Nijemcima koje su nadjačali rezultatom 13:9 (4:1, 4:1, 2:2, 3:5).

– Zaslužena pobjeda. Dominirali smo od početka do kraja. Došlo do maloga opuštanja nakon rezultata 8:1 što je logično, ali to si više ne smijemo dopustiti, ukoliko pucamo na najviše. Znamo što smo griješili i moramo to ispraviti. Sada već gledamo prema utakmici s Japanom, pripremit ćemo se maksimalno i nadamo se pobjedi te prvom mjestu u skupini – nakon utakmice je rekao reprezentativac Marinić Kragić.

Ivan Krapić, kapetan reprezentacije, kao i Andrija Bašić, bek i vanjski igrač reprezentacije, Nijemcima su zabili po tri gola. Bašić je izabran i za igrača utakmice. Dva zgoditka upisao je Loren Fatović, dok su po jedan ubacili Rino Burić, Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Kharkov.

– Danas sam to bio ja, sljedeći puta bit će netko drugi. Mi smo zaista ekipa i već sljedeću utakmicu će se istaknuti neki drugi pojedinac. To je ekipna igra i zajedništvo koje gajimo. Ipak, ova utakmica pokazala je neshvatljivi pad u trećoj četvrtini. Sve momčadi došle su igrati najbolji mogući vaterpolo i nametati se, pogotovo protiv jačih protivnika. Nijemci su evo i danas pokazali da ovdje nisu slučajno. I s Japanom su se vratili u igru, a i danas su se skoro vratili u igru. No u posljednjoj četvrtini smo ipak ponovo podigli igru – zaključio je igrač utakmice Andrija Bašić.

Nakon Hrvatska-Njemačka u Debrecenu su u bazen uskočile momčadi Japana i Grčke. Utakmica je to koja je iznimno bitna za Hrvatsku iz razloga što će o pobjedniku skupine odlučivati gol-razlika protiv trećeplasirane ekipe u skupini. Kako je Japan savladao Njemačku, pretpostavlja se da će to biti upravo protiv Japana.

– Okrećemo se najvažnijoj utakmici protiv Japana kojeg moramo dobiti sa što većom razlikom – zaključio je Franko Lazić.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja