Međimurje Press
Sport+

EP – Hrvatski kuglači osvojili 11 medalja u pojedinačnoj konkurenciji!

Čak 11 medalja osvojili su hrvatski kuglači u pojedinačnoj konkurenciji na 21. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje je održano u Apatinu u Srbiji

Time je hrvatska reprezentacija zaključila nastup na EP-u osvojivši 15 medalja pri čemu pet zlata, četiri srebra i šest bronci.

Posljednjeg dana natjecanja briljirala je Ruža Markešić u kategoriji B3 osvojivši dvije zlatne medalje u disciplinama kombinacija (1472) i posjed classic (717). Odlična je bila i Željka Peška osvojivši u obje discipline srebrne medalje s  rezultatima 1420 i 703.

Zlatnu medalju je osvojio i Ivica Ferenčić u B2 u kombinaciji (1440), te srebro u single classicu (717). Darko Sarapa je bio treći u single classicu (702).

Enver Jusić je u B1 osvojio bronce u kombinaciji (1127) i single classicu (548).

U finalu B3 imali smo čak četiri predstavnika u finalu, a do medalja je stigao Duško Božić koji je bio treći u kombinaciji i single classicu. Božić je u kombinaciji osvojio broncu s jednim čunjem više od reprezentativnog kolege Villiama Jelušića.

“Kao izbornica mogu biti zadovoljna nastupom reprezentacije jer smo osvojili 15 medalja. Osvojili smo dvije medalje u ekipnoj konkurenciji, dvije u mješovitim parovima, te 11 u pojedinačnoj konkurenciji. Izdvojila bi odličan debitanski nastup Duška Božića koji je u vrlo jako konkurenciji imao odličan nastup,” kazala je izbornica i osvajačica dva zlata Ruža Markešić.

Podsjetimo u ranije održanim natjecanjima hrvatska reprezentacija je osvojila dvije medalje u mješovitim parovima, te dvije medalje u ekipnoj konkurenciji.

Marija Vidmar i Ivica Ferenčić su osvojili zlato u mješovitom parovima u kategoriji B2, obranivši tako zlatnu medalju koju su osvojili prošle godine. Zlato su osvojili i Željka Peška i Duško Božić u B3.

Medalje su osvojile i muška i ženska reprezentacije u ekipnoj konkurenciji. Muška kuglačka reprezentacija u sastavu B1: Enver Jusić, (579), Stjepan Đunđek (570), B2: Darko Sarapa (671), Ivica Ferenčić (723), u B3: Duško Božić (723) i Vedran Dumančić (737) je osvojila srebrnu medalju s ukupno 4.001 srušenim čunjem.

Ženska reprezentacija je osvojila broncu sa 1.835 srušenih čunjeva. Za Hrvatsku su nastupile Iva Šola sa 416, Marija Vidmar sa 664, te Ruža Markešić sa 755 srušenih čunjeva.

(DENIS LUGARIĆ)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja