Međimurje Press
Sport+

FILIP UDE DOBIO NAGRADU HGS-A ZA ŽIVOTNO DJELO

Filipu Udeu nagrada HGS-a za životno djelo

U sklopu ovogodišnjeg DOBRO World Cupa, u Osijeku se po treći put za redom održavaju i Edukacije za licencirane trenere i suce Hrvatskog gimnastičkog saveza, ali i Godišnja skupština HGS-a. Danas je

Skupština u svom uvodnom dijelu imala i svečani dio u kojem su dodijeljene nagrade najboljim hrvatskim gimnastičarima u 2022. godini kao i njihovim trenerima. Ana Đerek (GK Marjan) i Filip Ude (GK MZ Macan) najbolji su gimnastičari sportske gimnastike, Tamara Artić (GK Vindija) najbolja seniorka ritmičke gimnastike, dok su u kategoriji mladih nada laureati Mila Prpić (GK Vita) i Marko Kenđel (GK Petrinja) u sportskoj te Bianca Ema Gajšak (GK Maksimir) u ritmičkoj gimnastici. Najbolji trener u ženskoj sportskoj gimnastici je Miroslav Končarević koji je s Anom Đerek u 2022. osvojio dvostruku ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu (greda i tlo). Igor Kriajimskii koji je prošle godine s Filipom Udeom bio finalist Svjetskog prvenstva u Liverpoolu i Europskog prvenstva u Münchenu, najbolji je trener u muškoj sportskoj gimnastici.

Skupština je dodijelila i dvije posebne nagrade. Plaketa HGS-a za doprinos u razvoju gimnastičkog sporta otišla je u ruke Marijanu Vugrinčiću (GK MZ Macan), dok je Plaketu za životno djelo primio jedan od naših najboljih gimnastičara svih vremena, olimpijski doprvak iz 2008., viceprvak svijeta i dvostruki viceprvak Europe Filip Ude.

„U rujnu ću proslaviti 30 godine od kada sam ušao u gimnastiku. Ponosan sam na ovu nagradu, ali neće me ona potjerati u mirovinu, nećete me se još riješiti“, kroz smijeh je poručio Ude.

Sve nagrade laureatima je uručio državni tajnik Ministarstva turizma i sporta te izaslanik predsjednika Vlade RH na ovom natjecanju, Josip Pavić.

„Ministarstvo turizma i sporta vrlo dobro surađuje s Hrvatskim gimnastičkim savezom što se vidi i po brojnim natjecanjima koje sufinanciramo. Iskreno, kao bivši sportaš, vaterpolist, zavidim malo sportašima i članovima HGS-a, jer ovo je Savez koji je svojim radom, rezultatima i sve većim brojem djece u gimnastičkom sportu, jako visoko digao ljestvicu“, rekao je Josip Pavić.

Foto: Marko Banić/REROOT

Vedrana Vasić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja