Međimurje Press
Sport+

I DALJE OGROMAN INTERES ZA LJETNE SPORTSKE KAMPOVE

I drugog tjedna održavanja Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ interes osnovnoškolaca za sudjelovanjem ne jenjava. Kako kažu organizatori iz Zajednice sportskih udruga Čakovca, iako je projekt tek ušao u drugi tjedan već sada je prijavljeno 400 sudionika te su uvjereni kako će konačna brojka nadmašiti onu iz rekordne 2022. kada je na kampovima sudjelovalo 425 djece.

U novi tjedan ušlo se s kampovima iz nogometa, kickboxinga i gimnastike. Već dobro poznat i odlično posložen nogometni kamp provodi NK Sloga Čakovec. Na igralištu Sloge u čakovečkim Putjanama svakog dana trenira 100-tinjak mladih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Voditelj kampa je poznati bivši nogometaš, a danas trener Tihomir Blažeka koji je kazao kako zbog višegodišnjeg iskustva nemaju previše problema u organiziranju rada po skupinama. „Podijelili smo ih u skupine po godinama i po znanju nakon inicijalnog testiranja. Svakog dana ih naučimo nekakvim novim vještinama, a posebno se trudimo da im pripremio zanimljivi i raznovrsni trening“ rekao je dodavši kako jedini problem prouzrokuje vrijeme, ali i poručuje kako se kamp održava usprkos povremenoj i slaboj kiši.

Skoro isti broj sudionika ima i kamp iz kickboxinga kojeg u dvorani 1. OŠ provodi Kickboxing klub 300. Trener Andrija Kozjak iznenađen je interesom, posebice što je na kampu i veliki broj djevojaka. „U pet dana ih stignemo samo upoznati s osnovama sporta, pokazati osnovne udarce rukama i nogama, ali ne zaboravljamo da su oni došli na kamp da se zabave. Zato za njih imao različite igrice i natjecanja“ kazao je.

Za razliku od preostala dva kampa, onaj gimnastički startao je tek danas (utorak op.a.) jer su se radovi na sanaciji Macanovog doma odužili. To će biti nadoknađeno održavanjem kampa u subotu, a treneri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pripremili su zanimljiv radni program. Kako je objasnila voditeljica gimnastičkog kampa Marija Jurak Bošnjak osim osnovnih gimnastičkih elementa i upoznavanja sa spravama koristi se i vanjsko rukometno igralište u čakovečkom središtu. „Danas smo imali 117 sudionika i uspjeli smo se svakom posvetiti individualno, a opet smo s njima radili i u grupama. Drago nam je vidjeti njihovu pozitivnu povratnu reakciju punu osmijeha jer znamo da je naš trud nagrađen“ izjavila je trenerica Marija. Upisi na kampove, koji su namijenjeni školarcima s čakovečkog područja traju cijelo ljeto, a vrše se na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec.  Djeci je omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove, a dobivaju osvježenje, bočicu za piće i majicu.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja