Međimurje Press
Sport+

JKL: Kadeti Međimurja u desetkovanom sastavu izgubili od VROS-a!

Kadetska ekipa Međimurja nije uspjela izboriti pobjedu u prvom dijelu prvenstva u kojem se nadmeće s najboljima hrvatski košarkaškim sastavima uzrasta U-17. U 9. kolu JKL-a na domaćem terenu u derbiju začelja poražena je od Vrijednosnica Osijek rezultatom 55-89.

Gosti koji su znatno poboljšali formu nakon lošeg početka sezone stigli su u Čakovcu tako do druge pobjede, dok naši kadeti još uvijek nisu osjetili pobjedničko slavlje.

Naša momčad koja je daleko najmlađa u ligi imala je k tome velikih problema od samog početka sezone kada se teško ozlijedio najbolji strijelac Lovro Marčec, da bi nakon toga izvan stroja završio i njegov zamjenik Lovro Novak. Na sve ovo nadovezala se korona Jakova Horvata, koji je već desetak dana izvan stroja, ozljeda protiv Šibenke još jednog beka Lovre Beuka, te veliki problemi s leđima playmakera Nikole Hrena koji je igra već nekoliko kola usprkos svemu.

U tom nimalo dobrom kadrovskom stanju stvari, dočekali smo utakmicu protiv VROS-a i kraj prve prvenstvene dionice koja nažalost nije donijela nijedan .

U subotu protiv Osječana osjetila se kod oba sastava velika nervoza u prve dvije četvrtine. U igri s puno nepravilnog kontakta rukama kojeg je posebice gostima dopuštao nesigurni varaždinski sudac Protić i još više grešaka s obje strane, ipak su se na kraju bolje snašli moćniji gosti.

Iz reketa su zabili nekoliko zicera usprkos tome što je njihov daleko najbolji strijelac Flanjak zaustavljen i morao je brzo izaći iz igre zbog dva prekršaja.

Međutim, do visokog vodstva od +15 nakon 10 minuta igre VROS je došao prvenstveno zahvaljujući lošoj igri Međimurja u napadu. Samo 8 poena bilo je puno premalo za bolji rezultat, iako je bilo dosta izrađenih čistih šutova. Opet se osjetila velika nesigurnost i neodlučnost u napadu naših mladih košarkaša.

Drugu četvrtinu Međimurje je odigralo najbolje u ovom susretu. U nekoliko navrata smanjili su na -10 razlike, ali nikako nisu uspijevali napraviti kontinuitet u obrani i napadu kako bi se sasvim približili i u potpunosti vratili u susret. Tako je druga četvrtina završila bez pobjednika, ali su na poluvremenu gosti imali +15.

U nastavku nažalost naš mladi play Hren mučio se s bolovima tako da je morao često iz igre, što su iskoristili gosti visokim presingom i prelomili do kraja susret u svoju korist. Otišli su na +31 razlike, tako da su u zadnjoj četvrtini svi igrači s klupe jedne i druge momčadi dobili priliku.

Iako je na kraju poraz domaćih mogao biti od „samo“ dvadesetak razlike, u završnici su igrali svi igrači s klupe, tako da su u zadnje tri minute gosti koji nisu odustajali od visokog tempa igre stigli do najviše prednosti od konačnih +34.

Na kraju su najefikasniji u našim redovima bili Ivano Rodek s 16 poena i Nikola Hren s 15.

U redovima gostiju kapetan Flanjak koji je bio dobro čuvan i nije igrao tako puno zbog osobnih grešaka zabio je ipak najviše 16 poena, Matuzović je odlično iskoristio svoju minutažu i zabio 15, dok je puno lakih poena (14 ukupno) nakon oduzetih lopti zabio Grujić.

U redovima Međimurja nadaju se tijekom ovog tjedna kompletiranju i homogeniziranju redova, jer treba dići glavu gore i što bolje ući u drugi dio prvenstvene sezone.

  • Ovaj nastup u Jedinstvenoj kadetskoj ligi zapravo je priprema za ono što slijedi iduće sezone i tako je uostalom postavljen cijeli projekt ove generacije. Zato nije presudno kakav će biti rezultat, već dobivanje iskustva svih onih koji igraju da se u idućoj sezoni kada će se igrati s vršnjacima istog godišta bude bolji nego je to slučaj u ovoj sezoni, uz „proizvodnju“ što više igrača koji će moći konkurirati za seniorski sastav. Međutim, očekujem da u nastavku budemo na višem nivou, posebice što se tiče igre u napadu. Put prema tome treba nam biti utakmica protiv Stoje u kojoj smo pokazali da možemo zabiti puno više poena, iako ni tada nije bio idealan šut. Imamo i dalje puno problema s ozljedama i bolesti, ali vjerujem da ćemo se koliko-toliko kompletirati u iduća dva-tri tjedna i da ćemo u nastavku promijeniti sadašnji skor bez pobjeda, prokomentirao je prvu prvenstvenu dionicu i ono što slijedi u drugoj trener naših kadeta Stjepan Štef Novak.

KK Međimurje Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja