Međimurje Press
Sport+

ODLIČAN NASTUP PLIVAČA ČAKOVEČKOG PLIVAČKOG KLUBA NA PRVENSTVU HRVATSKE U PLIVANJU

Plivači ČPK-a nastupili su u Zagrebu 9. – 11. 6. 2023. na Prvenstvu Hrvatske za seniore.

Na natjecanju je nastupilo 198 najboljih plivača u Hrvatskoj iz 26 klubova. Da bi nastupili na natjecanju, potrebno je u tekućoj sezoni isplivati limit – normu u određenoj disciplini.

ČPK su predstavljali: Adam Šinjori, Marta Horvat, Meri Furdi i Mario Beliga s trenerom Goranom Kolarićem, prof.

Marta Horvat bila je najbliža medalji u disciplini 400 m mješovito gdje je osvojila odlično 4. mjesto. Marta je na natjecanju plivala čak 6 disciplina u kojima je isplivala limite. Odlične rezultate postigla je i u ostalim disciplinama: 6. mjesto u disciplini 200 m mješovito, 8. mjesto u disciplini 50 m leđno, 9. mjesto u disciplini 100 m leptir, 19. mjesto u disciplini 100 m prsno te 20. mjesto u disciplini 50 m prsno.

Meri Furdi najbolji plasman ostvarila je u disciplini 50 m slobodno gdje je zauzela 7. mjesto, dok je u disciplini 100 m slobodno zauzela 9. mjesto. U disciplinama 200 m slobodno i 400 m slobodno zauzela je 10. mjesto.

Mario Beliga, kao jedan od najmlađih natjecatelja na natjecanju, osvojio je odlično 7. mjesto u disciplinama 200 m leptir i 400 m mješovito isplivavši svoja najbolja vremena.

Štafeta 4 x 100 m mješovito mix (2 Ž i 2 M) u sastavu: Adam Šinjori, Marta Horvat, Mario Beliga i Meri Furdi  zauzela je odlično 7. mjesto.

U ukupnom poretku plivačice su zauzele odlično 11. mjesto dok su plivači zauzeli 20. mjesto od ukupno 55 kluba u Hrvatskoj.

Ovo je bila i odlična najava za Regionalno Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Sisku, ali i Prvenstvo Hrvatske za kadete i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje će se održati u srpnju ove godine.

(ČPK)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja