Međimurje Press
Sport+

Održana 10. sjednica Izvršnog odbora MNS-a

Dana 21.12.2022. održana je 10. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza. Nakon usvajanja zapisnika s 9. sjednice, uslijedila su izvješća povjerenika.

Povjerenik za suđenje, Marin Horvat, u svojem izvješću iznio je izazove s kojima se susreće Komisija sudaca MNS-a. Izrazio je zadovoljstvo radom, no i određene izazove koji su sve izraženiji, a posebno je istaknuo deficit kadrova. Snimanja utakmica uvelike su doprinijela kvaliteti suđenja, te su omogućila dodatne analize dvojbenih situacija na redovitim sastancima, kako bi suđenje u nastavku bilo još bolje. Posebno je istaknuo zadovoljstvo što je kao povjerenik radio potpuno autonomno i bez ikakvih pritisaka.

Povjerenik za natjecanja, Igor Križarić, iznio je podatke o prvenstvenim i kup natjecanjima u odigranom jesenskom dijelu sezone. Na održanim plenumima prije početka sezone, klubovi su upoznati s novim Pravilnikom o licenciranju koji stupa na snagu od sezone2023/2024, kako bi se klubovi mogli pripremiti, sukladno vlastitim ambicijama, za sljedeću sezonu.

Povjerenik za natjecanje mlađih kategorija i veterana, Darko Jambrović, iznio je podatke o tim natjecanjima. Istaknuo je vrlo dobru suradnju instruktora Damira Lepena-Juraka sa svim školama nogometa, s kojima je održan niz sastanaka kako bi zajedno suočili s izazovima s kojima se susreću nogometne škole. Također, kao disciplinski sudac, Darko Jambrović iznio je i statističke podatke o izrečenim isključenjima i opomenama na svim utakmicama prvog dijela sezone.

Instruktor Damir Lepen-Jurak iznio je izvješće o radu, o selektivnim procesima MNS-a i HNS-a s dječacima i djevojčicama, zabavnoj ligi vrtića, o radu trenera mlađih kategorija, ligi mladeži, suradnji s školama nogometa i drugim provedenim aktivnostima.

U nastavku sjednice donesena je odluka o vremenu i načinu preregistracije i pravu nastupanja igrača i igračica, te odluka o cjeniku usluga saveza i taksama nogometnih sudaca. Isti se sadržajno ne razlikuju od prethodne sezone, već će se cijene samo konvertirati u eure.

Utvrđeni su i datuma početka drugog dijela sezone, i to: Kup MNS-a seniora 5.3.2023., Premier, I. i II. MNL 11./12.3.2023., III. MNL 18./.19.3.2023., veterani i mlađi uzrasti 25./26.3.2023.
Predsjednik MNS-a Kristijan Antolović na kraju sjednice izrazio je zadovoljstvo radom saveza i svih komisija i povjerenika u prvoj godini mandata. Zahvalio je svima na suradnji, poželio nastavak uspješnog rada, te zaželio svima sretan Božić i Novu godinu.

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja