Međimurje Press
Sport+

Osvrt na Memorijal Anto Dragić

Zaista je lijepo minule subote bilo na Gradskim bazenima Marija Ružić. Iako je zbog epidemioloških mjera i preporuka ove godine izostala publika, 5. po redu Memorijal Anto Dragić još jednom je pokazao da je Čakovec plivački grad.

Tradicionalno plivačko natjecanje koje je bilo održano umjesto uobičajenoj predbožićnog termina skoro dva mjeseca ranije opravdao je sva očekivanja sudionika. Kako su objasnili organizatori iz Čakovečkog plivačkog kluba razlog za to što se zbog padanja Božića na vikend, ali i premještanjem nekih natjecanja zbog pandemijskih razloga zgusnuo raspored u prosincu. Zbog cijele situacije oko koronavirusa miting je bio pozivni pa su na njemu sudjelovali samo klubovi iz sjeverne regije zemlje. Izostali su plivači iz drugih dijelova Lijepe naše, ali i oni iz nama susjednih zemalja Srednje Europe.

Memorijal je ispunio nekoliko zacrtanih ciljeva. Prvi i najvažniji je svakako kontinuitet najznačajnijeg međimurskog plivačkog natjecanja. Memorijal je nastavak Božićnog mitinga kojeg je započeo upravo Anto Dragić, a koji u pandemijskoj 2020. nije bio održan. Također je važno da se održavanjem mitinga odaje i dužno poštovanje svemu što je pokojni Anto Dragić učinio za čakovečko plivanje i sport općenito. To se najbolje vidjelo na otvaranju Memorijala, kada je gradonačelnica Ljerka Cividini u svom obraćanju evocirala uspomene na poznatog sportskog djelatnika koji je zaista zadužio Grad Zrinskih. Riječi gradonačelnice dodatno su dobile na težini jer su osim plivačima bile upućene i obitelji Ante Dragića koja je i ove godine prisustvovala Memorijalu.

Sljedeći cilj koji je ostvaren je organizacijski gdje je ČPK još jednom dokazao da je dorastao izazovu, a ništa manje važna nisu ni rezultatska ostvarenja. Posljednja subota u listopadu bila je izrazito dobra za ČPK koji je osvojio 51. medalju. Domaći plivači iskoristili su prednost poznavanja bazena i ostvarili zapažene rezultate u konkurenciji 7 klubova i 135 plivača. „Kada podvučemo crtu možemo biti i više nego zadovoljni, a kada se prisjetim u kojim smo okolnostima radili Memorijal i veliku neizvjesnost zbog epidemiološke situacije onda smo ponosni“ zaključio je predsjednik ČPK-a Goran Kolarić.

MEDALJE (1)

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja