Međimurje Press
Sport+

Šest medalja za macanovce jučer i danas još dvije kod mlađih juniora!

Prvog dana Prvenstva Hrvatske u Osijeku članovi čakovečkog gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pokazali su svu raskoš svog talenta. Odlični rezultati kadeta zaokruženi su sjajni nastupom Marka Samboleca među seniorima na konju s hvataljkama.

Mlade nade međimurske gimnastike osvojile su nevjerojatnih pet medalja. Novi prvak države u preskoku je Erik Kovačić, a slavlje na toj spravi za čakovečki klub zaokružio je Andro Crnčec osvajanjem bronce. Crnčec ima i srebro na karikama gdje je broncu uzeo i Jan Fišter.  Treće mjesto na pobjedničkom postolju Fišter je zaslužio i za vježbu na preči. Kod seniora sve jače sja zvijezda Marka Samboleca. Novi produkt jedinstvene čakovečke škole na konju s hvataljkama koju vode Igor Kriajimski i Mario Vukoja bio je treći. Mlađi kolega Filipa Udea među najmlađim je seniorima, ali već je sada izborio mjesto među probranom gimnastičkom elitom na spravi po kojoj je naša država najpoznatija u gimnastičkom svijetu. „Sretan sam jer sam napravio vježbu od početka do kraja, ali sam zbog malo lošijeg C saskoka izgubio pola boda. Vrlo brzo mogu s ovom vježbom ići preko 14 bodova, a u pripremi imam vježbu s početnom ocjenom 6.0 i od trenutka bit ću konkurentan i na svjetskoj razini“ izjavio je u Osijeku mladi Sambolec.

Trener Igor Kriajimski komentirao je cjelokupni nastup muškog dijela čakovečkog kluba kao odličan. „Uzeli smo maksimalan broj medalja koje smo planirali. Šteta što se Luna Sakač ozlijedila na zagrijavanju ženskog preskoka jer je imala konkurentan skok, ali sreća je što ozljeda koljena nije ozbiljnija. Obzirom da ima 15 godina i ovo joj je trebao biti prvi nastup među seniorima za nju još ima vremena, a gledajući njezin talent i predanost radu mogu slobodno reći kako će Međimurje imati ozbiljnu preskokašicu na Svjetskim kupovima“ rekao je Kriajimski. Danas nastup očekuje juniore i juniorke u obaveznom programu.

Rezultati subota:

Apsolutni program kadeti:

1.mjesto Erik Kovačić preskok

2.mjesto Andro Crnčec karike

3.mjesto Andro Crnčec preskok

3.mjesto Jan Fišter karike

3.mjesto Jan Fišter preča

Mlađi juniori

1. mjesto ekipno obavezni program

1. mjesto Dominik Vidović obavezni program

Seniori:

Marko Sambolec 3 mjesto konj s hvataljkama

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja