Međimurje Press
Sport+

Tko je ponio naslov prvaka trećeg izdanja Pozoja?

Uzbudljivim finalnim utakmica odigranim u nedjelju, 27. kolovoza u Sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec, završen je treći Međunarodni rukometni turnir Pozoj handball cup. Treće izdanje turnira namijenjenog djevojčicama i dječacima od 10 do 17 godina okupilo je u Međimurskoj županiji više od 1.500 mladih sportaša u 90-ak ekipa iz šest zemalja –  Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovačke, Poljske te Bosne i Hercegovine.

Tijekom četiri dana odigrano je više od 250 utakmica u šest sportskih objekata u Međimurju i to u dvorani Graditeljske škole Čakovec, ATON-u u Nedelišću, dvorani II. osnovne škole Čakovec te onima u sklopu osnovnih škola u Maloj Subotici, Prelogu i Donjem Kraljevcu.

Spektakularna završnica

Naslov prvakinja u kategoriji djevojčica do 11 godina osvojile su rukometašice Ženskog rukometnog kluba Lokomotiva, pobijedivši domaće rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski rezultatom 8:3, dok je u muškoj kategoriji istog uzrasta najbolji bio Rukometni klub Rudar. Među trinaestogodišnjacima slavile su rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka koje su u finalu bile bolje od Ženskog rukometnog kluba Zrinski, kao i Muški rukometni klub Kozala, savladavši austrijsku ekipu kluba HIB Handball iz Graza. Medalje zlatnog sjaja zasjale su oko vrata i petanestogodišnjakinja Rukometnog kluba Podravka koje su postigle jedan zgoditak više od ekipe MHK-a Bytča iz Slovačke. Utakmica neizvjesna do posljednje minute završila je rezultatom 21:20. U korist Muškog rukometnog kluba Sesvete i to sa šesnaest golova razlike završila je utakmica u istovjetnoj muškoj kategoriji između MRK-a Sesvete i Rukometnog kluba Ivančica.

Najiščekivanija utakmica turnira zasigurno je bila ona u kategoriji djevojaka U-17. U finalu su se ponovo, kao i prošle godine, susrele ekipa Rukometnog kluba Dugopolje i HK Slovan Duslo iz Slovačke. U tzv. „repriznoj” utakmici Slovakinje su uspješno obranile naslov prvakinja. Za razliku od prošle godine u kojoj su o pobjedi odlučivali sedmerci, ovaj je put slovačka ekipa glatko pobijedila s pet golova razlike, rezultatom 25:20.

U finalnoj utakmici najstarijih igrača turnira susrele su se dvije ekipe istog kluba – Muškog rukometnog kluba Sesvete. Uspješnija je bila ekipa MRK-a Sesvete 1, zaključivši utakmicu s četiri gola prednosti uz rezultat 28:24.

Četverodnevna sportska manifestacija u organizaciji Društva sportske rekreacije Sportska subota te partnera Muškog rukometnog kluba Čakovec i Ženskog rukometnog kluba Zrinski okončana je svečanom dodjelom medalja i fotografiranjem pobjednika, a navijačima i igračima potom se nakratko obratio i glavni organizator turnira Davor Varga.

-Zahvaljujem svima na dolasku, nadam se da ste uživali u ova protekla četiri dana ispunjena dobrim rukometom i dobrim emocijama te sam uvjeren da se vidimo i dogodine. Sretni smo što je Pozoj prepoznat na sportskoj sceni kao jedan od najjačih rukometnih turnira na ovom području te vjerujem da će četvrto izdanje turnira okupiti još više ekipa, a posebno onih inozemnih, naglasio je Varga, zahvalivši još jednom Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske, Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu, Turističkoj zajednici Međimurske županije, Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije te sponzorima koji su pomogli u realizaciji ove sportske priče.

(a)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja