Međimurje Press
Sport+ Zanimljivosti

Tribina s međimurskim sportskim legendama!

U sklopu proglašenja Međimurja Europskom regijom sporta 2022. godine, studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu organiziraju tribine s najvećim Međimurskim sportskim legendama, u kojima će voditi zanimljive razgovore i rasprave sa značajnim ljudima iz svijeta sporta

Međimurska županija je proglašena Europskom regijom sporta 2022. godine, a povodom toga organiziraju se različita događanja, između ostalog i tribine koje će voditi studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžmenta turizma i sporta, smjer Sport na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu. Tribine će tako ugostiti legende međimurskog sporta u kojima će odgovarati na zanimljiva pitanja studenata i publike i ispričati svoja sportska iskustva. Cilj organizacije ovih tribina je da studenti steknu praksu u pripremi nekog događaja, komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću.

Tribine će se održavati jedanput na mjesec, a ukupno će se održati  četiri tribine s različitim gostima i različitim timovima studenata koji će ih organizirati i voditi. Tribine su otvorenog tipa, a održavat će se na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i putem live eventa na Facebook stranici MEV-a. Posjetitelji će također imati priliku ući u interakciju s gostima i postavljati pitanja.

Prva tribina održat će se  02. studenog 2021. godine u 19.00 sati u velikoj dvorani Centra za održivi razvoj MEV-a. Prvi gost će biti hrvatski atletičar i proslavljeni olimpijac Branko Zorko, rodom iz Hodošana, a s prebivalištem u Križevcima, za čiji je atletski klub trčao cijelu svoju karijeru.

Branko Zorko je osvajač prve međunarodne atletske medalje za Hrvatsku na europskom prvenstvu u Genovi 1992. godine. Njegova atletska karijera započela je 1985. godine, a trajala je do 2005. godine. U svojoj bogatoj karijeri Branko Zorko pet puta je sudjelovao na Olimpijskim igrama, a 1992. godine dobitnik je Državne nagrade za sport “Franjo Bučar”.

Branko Zorko trenutno obnaša dužnost tajnika u Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije. Uključio se i u rad Atletskog kluba Križevci gdje trenira grupu učenika od petog do osmog razreda. Njegovim radom i zalaganjem atletičari dobivaju bolje uvjete za rad i vježbanje kako u Križevcima tako i u cijeloj Hrvatskoj.

Tomislav Hublin, jedan od mentora studenata u organizaciji tribina “Međimurske sportske legende” dodaje: “Drago mi je što smo u mogućnosti ugostiti gosp. Zorka kao legendu s bogatim sportskim uspjesima i što kroz ove tribine možemo omogućiti studentima da iskuse organizaciju događaja iz prve ruke i izazove koje ona nosi.”

dr.sc. Andrijana Kos Kavran, prof.v.š.

Međimurski veleučilište u Čakovcu

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja