Međimurje Press
Sport+

Uz proštenje u Otoku, otvorene i nove nogometne klupske prostorije

U Otoku su, u nedjelju, 18. lipnja 2023. godine, svoje mjesno proštenje proslavili mještani Otoka. Kao posjed vlastelina Mutimira, Otok se spominje već 1222. godine. Ovo pitomo mjesto uz rijeku Dravu obilovalo je nekad sitnom sakralnom arhitekturom među kojom su se isticali pilovi i poklonci, primjerice skulptura Svete obitelji s kamenog javnog raspela. Kapela Presvetog Srca Isusova podignuta je 1926. godine. Svojim arhitektonskim oblikom i veličinom kapela podsjeća na kapelu Presvetog Trojstva u Prelogu s karakteristikama kasnobaroknog razdoblja.

Svečano euharistijsko slavlje, u Kapeli Presvetog Srca Isusova u Otoku, predvodio je generalni vikar Varaždinske biskupije Antun Perčić, uz župnika iz Preloga Antuna Hoblaja i župnog vikara Dominika Cestara.

Nakon svete mise predstavnici Grada Preloga i Mjesnog odbora Otok obišli su i novouređene prostore Nogometnog kluba Otok. Investicija je to vrijedna 15.000,00 eura, a treba reći da su većinu radova izveli članovi kluba, uprava i igrači, predvođeni predsjednikom Slavišom Kalšanom. U radove su se uključili i brojni sponzori Nogometnog kluba Otok. Uz domaćina, predsjednika Mjesnog odbora Otok, Dalibora Gorupića, misnom slavlju te svečanosti otvorenja novih klupskih prostorija Nogometnog kluba Otok, nazočili su i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga te zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan. Uz ulaganje u prostorije Nogometnog kluba Otok, izvedeni su i radovi na obnovi krovišta Kapele Presvetog Srca Isusova, u vrijednosti od približno 10.000,00 eura.

(ž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja