Međimurje Press
Sport+

Vijesti AK Varaždin

U subotu i nedjelju, 25. i 26.02.2023. je u Splitu održan sad već i 23. po redu Splitski maraton 2023. Ni jako jugo koje je prelazilo u buru nije zasmetalo neumornim trkačima iz 40-ak zemalja da uživaju trčeći splitskim ulicama. Ukupno je u svim utrkama nastupilo oko 2000 natjecatelja, a jedan veći dio naših članova odlučio se za uvodni nastup u sezonu nastupiti upravo na ovom maratonu.

Dan prije (subota) trčale su se dječje utrke na jednu milju (1600 m) i utrka na 5 km pod nazivom Trofej Slobodne Dalmacije na kojima su nastupili i naši predstavnici. Najprije je naša mlada Ena Benković u utrci na jednu milju u svojoj kategoriji osvojila 3. mjesto, a nakon nje je Stjepan Petrović u vrlo jakoj utrci na 5 km osvojio odlično 5. mjesto u vremenu 17:55. Čestitka Eni i Stjepanu na odličnim utrkama! Ostali naši članovi u ovoj utrci ostvarili su slijedeće rezultate:

  • 93. Denžić Matija – 30:12
  • 78. Bogdanović Ella – 32:09
  • 116. Strahija Ljubica – 33:58
  • 123. Medved Marija – 34:19
  • 139. Bogdanović Natalija – 35:11
  • 179. Preskavec Nikolina – 39:45

Čestitke svima na uspješno završenoj utrci!

Nedjelja je bila rezervirana za maratonce, polumaratonce, štafete (muške, ženske, miješane), a najbolji od naših bio je standardno i naš najbolji trkač Andrej Hladnik kojega ni jak vjetar nije omeo da istrči fantastičnu utrku u vremenu novog osobnog rekorda koji od sada iznosi 2:34:22. S tim rezultatom Andrej je osvojio 6. mjesto u generalnom poretku, a budući da su se posebno proglašavali i najbolji hrvatski predstavnici, Andrej je zauzeo visoko 2. mjesto jer je bolji od njega bio samo Ivan Dračar (HAAK Mladost) u vremenu 2:33:40. Bravo za Andreja i velika čestitka na još jednoj pravoj, pametnoj i taktičkoj utrci!

Inače, pobjednik maratona je bio engleski predstavnik Simpson Robbie u vremenu 2:20:56. U ženskoj konkurenciji pobijedila je naša domaća predstavnica, članica TK Marathon 95 Jasmina Ilijaš u vremenu 2:55:56. Bravo za Jasminu i čestitka na velikoj pobjedi.

U utrci mješovitih štafeta (3 x 10 km + 12 km), naša štafeta (Eustahije Brzići) u sastavu: Cepanec Kristijan, Jambrošić Simona, Štriga Tomislav i Goran Šimunčić osvojili su odlično 2. mjesto, dok je ekipa (Žejni ftičeki) u sastavu: Šimunčić Jasenka, Lacković Anica, Šimunčić Neven i Josip Lacković osvojila vrlo dobro 4. mjesto. Također čestitka svima na borbenosti i uspješno završenim utrkama.

I na samom kraju još jednom čestitka svima koji su proteklog vikenda trčali na ovom Splitskom maratonu te se iskreno nadam da će im ovaj poseban maraton iz mnogo razloga ostati u lijepom sjećanju. Bravo za sve!

AK Varaždin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja