Međimurje Press
Grad Čakovec

Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini povodom Dana Grada Čakovca!

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Mnogo je simbolike u datumu koji obilježavamo kao najveći gradski praznik. Taj dan daleke 1579. godine dobili smo trgovišna prava kojima je potvrđeno da podno zidina utvrde Zrinskih postoji malo, ali aktivno i dinamično predgrađe. To je predgrađe izraslo u danas moderni grad, u naš Čakovec.

Mnogo je ljudi svoje živote, želje, ideale i stremljenja utkalo u Čakovec. Danas smo istinski grad mladih, okrenut prema budućnosti, ali i sredina koja mnogo drži do svoje prošlosti. Znamo i ponosimo se činjenicom da je sve što danas imamo rezultat rada generacija i generacija Čakovčana koji su, poput nas, voljeli ove ulice i parkove te svoj rad uložili u njegov izgled i razvoj. Ljubav stanovnika i njihovog grada traje već 443 godine, a sigurna sam da će trajati još mnogo stoljeća.

Čakovčani se nikad nisu bojali izazova. Stoga i u vremenima poput današnjih kad  raznih iskušenja ne manjka, znam da imamo dovoljno resursa, znanja i ljubavi da ih savladamo. Naš će grad, sigurna sam, i dalje rasti i razvijati se, upravo zbog nas koji ovdje živimo i radimo te prije svega, volimo naš Čakovec.

Mnogo je projekata pred nama, mnogo toga želimo učiniti kako bi naš grad dodatno  približili građanima te ga učinili još boljim za život. Kažu da u stvari nije važan cilj koji postavimo pred sebe, već put koji prolazimo prema njemu. On često nije pravocrtan, već krivudav, ima uspone, ali i padove te se na njemu nalaze zapreke. No, prolazeći njime učimo i rastemo, postajemo bolji. Takvo će biti i ovo putovanje na koje smo svi zajedno, odabravši živjeti u Čakovcu, krenuli.

Juraj IV. Zrinski dajući Čakovcu status slobodnog trgovišta, postavio je temelje današnjeg grada. Pobrinimo se svi zajedno da Čakovec i dalje bude grad kojim se ponosimo i u kojem se živi „punim plućima“.

 gradonačelnica Ljerka Cividini

Sretan vam Dan Grada Čakovca!

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja