Međimurje Press
Hrvatska

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Bojan Dadasović demantira PR svoje županije oko obnove!

Predsjednik Savjeta za revitalizaciju i obnovu Grada Siska i Predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Bojan Dadasović priopćenjem je reagirao na jučerašnje PR aktivnosti Sisačko-moslavačke županije vezano za obnovu.

Bacanje prašine u oči i izleti nas ne zanimaju, zanima nas kada će naš narod iz kontejnera u svoje domove

Bacanje prašine u oči bio je jučerašnji izlet u organizaciji HDZ-a koji uporno i bezuspješno pokušava prikriti činjenicu da država loše i zastrašujuće sporo vodi obnovu. Nepobitna je i tužna činjenica da je 21 mjesec nakon potresa na području Grada Siska izgrađena i useljena samo jedna zamjenska kuća i da stotine stradalnika u potresu i dalje žive u kontejnerima bez nade u skoro rješenje. Još tužnije je da tu jedinu kuću nije izgradila država nego donatori.

Zapanjujuće je saznanje da je država odlučila višestambene zgrade graditi svugdje osim na području Grada Siska. Poznato je da je Grad Sisak prvi, još početkom 2021. ponudio državi zemljište i komunalne priključke kako bi se osigurao smještaj za stanovnike zgrada koje su neuseljive i čiji će stanovnici dočekati i treću zimu u kontejnerima. No, država je taj prijedlog odbila 2021. i potpuno ignorirala 2022.

Obeshrabrujuća je sporost države koja izdaje 10 rješenja za obnovu tjedno. Jednostavna matematika pokazuje da će državi za 12.000 oštećenih stambenih objekata sa crvenom i žutom naljepnicom na području naše županije trebati ukupno – 23 godine.

Isprike da nešto nije moguće financirati iz Fonda solidarnosti sramotne su. Nije moguće da Hrvatska i njeni stanovnici ovise o europskim novcima? Zar država Hrvatska, koja je branjena i obranjena u Sisačko-moslavačkoj županiji, nema potrebu ozbiljno pomoći stradalom stanovništvu ove naše županije?

Grad Sisak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja