Međimurje Press
Policija

VIJESTI PU MEĐIMURSKE

Razbojništvo u Donjoj Dubravi

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Oštećeni maloljetnik u događaju je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Županijskoj bolnici Čakovec, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko desetaka eura

U utorak, 9. siječnja nešto poslije 6 sati u Donjoj Dubravi, u obiteljskoj kući u Sajmišnoj ulici, počinjeno je razbojništvo na štetu maloljetnika.

Nekoliko maskiranim počinitelja pozvonilo na ulazna vrata kuće te nakon što im je maloljetnik otvorio vrata, ugurali su ga u unutrašnjost kuće. Nakon toga uz prijetnju oružjem i uz primjenu fizičke sile počinili su razbojništvo nad njim te mu pritom ukrali novac, a potom pobjegli iz kuće. Oštećeni maloljetnik u događaju je lakše ozlijeđen, dok mu je liječnička pomoć pružena u Županijskoj bolnici Čakovec. Materijalna šteta procijenjena na nekoliko desetaka eura.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

Građanin dragovoljno predao poluautomatsku pušku

Slika /2024/PUuška MS ok.jpg

Nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija” omogućava građanima dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija

Jučer, 10. siječnja u prijepodnevnim satima u prostorije Policijske postaje Mursko Središće, nepozvan je pristupio građanin koji je želio ostati anoniman te je policijskim službenicima dragovoljno predao poluautomatsku  pušku (tzv. “papovku”), kalibra 7,62 mm. Puška je preuzeta i pohranjena u odgovarajućem spremištu.

Podsjećamo sve naše građane na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja