Međimurje Press
Policija

BUDI ZAKON! POSTANI POLICAJAC/POLICAJKA: Održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske

Dan otvorenih vrata međimurske policije održan je u dvorani Graditeljske škole Čakovec, gdje su mladi mogli saznati kako mogu postati dio policijskog tima i uvjerili se koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit

Danas, 23. travnja 2024. godine u sportskoj dvorani Graditeljske škole, Policijska uprava međimurska održala je niz promotivnih aktivnosti te pritom ugostila je nekoliko stotina mladih i drugih zainteresiranih građana iz Čakovca i okolice koji su imali priliku pogledati što sve policija radi i kakvu opremu koristi u svom svakodnevnom radu.

Programom aktivnosti, osim opreme i vozila koje su policijski službenici izložili, putem info punktova prometne, temeljne i kriminalističke policije te protueksplozijske zaštite, mladi su mogli pogledati i pokazne vježbe koje su im vjerno predočile kakav treba biti pravi policajac/policajka. Mogli su vidjeti i isprobati poligon za provjeru motoričkih sposobnosti za prijem na školovanje. Samim aktivnostima promocije uključili su se i kolege pravosudne policije sa svojim informativnim punktom.

Prikazana je vježba Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u kojoj je sudjelovao službeni pas Aron, specijaliziran za napadačke namjene i markirant. Potom je uslijedila vježba službenog psa za detekciju droge. Na zanimljiv i svima interesantnu način belgijska ovčarka Loka pronašla je sakrivenu drogu.

Velik interes mladih izazvao je demo tim interventne policije koji je kroz nekoliko vježbi prikazao kako se sigurno rukuje službenim naoružanjem i opremom u različitim situacijama te kako savladati napadača kada on ima nož, pištolj ili pušku. Demonstracije raznih borilačkih vještina potaknule su mlade da se nakon pokaznih vježbi zadrže nešto duže na info punktu interventne policije te da i sami isprobaju opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu.

Potom su mladi i prisutni građani mogli razgledati postave tehničko-taktičkog zbora Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave međimurske i Ministarstva pravosuđa i uprave, Uprave za zatvorski sustav i probaciju, Zatvora u Varaždinu te postave Policijske škole “Josip Jović”, Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ te su mogli vidjeti i informativne punktove kriminalističke tehnike, prometne policije, protueksplozijske zaštite, interventne i pravosudne policije, Policijske škole “Josip Jović”. Na informativnim punktovima posjetitelji će moći razgledati opremu policije koja se koristi u svakodnevnom radu te saznati sve informacije o raspisanim natječaje za zanimanje policajac/policajka, uz prikupljanje raznih edukativno-preventivnih materijala.

Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske dio je promotivnih aktivnosti i jedan od najboljih načina da se građanima, prvenstveno svim zainteresiranim kandidatima, približi rad policije te da ih se dodatno potakne kako bi policijsko zanimanje izabrali za svoj životni poziv. Mladi su se uvjerili koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit.

”Mladima smo htjeli na ovaj način približiti policijski poziv te kako je on odgovoran, dinamičan i zanimljiv. Čovjeka uvijek veseli kada znate da ste nekome pomogli na bilo koji način, da ste ga zaštitili ili pronašli i vratili ukradeno. Taj osjećaj ispunjava ponosom. Nama je želja da veliki broj mladih iz Međimurja i diljem Hrvatske prihvati ovu priliku te da nakon uspješno završenog obrazovanja postanu policijski službenici koji pomažu ljudima i brinu o njihovoj sigurnosti”, istaknuo je Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske.

Sljedeći Dan otvorenih vrata međimurske policije održat će se početkom lipnja na Sportskim igrama mladih u Prelogu tako da pozivamo sve one koji nam se do sada još nisu pridružili da dođu i saznaju kako mogu postati dio našeg policijskog tima.

Za više informacija možete posjetiti internet stranice Ministarstva unutarnjih poslova, koje je početkom travnja ove godine Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole “Josip Jović” za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja