Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane proteklog vikenda od 26. do 28. travnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2024/PN Pribislavec 26042024.JPG

Evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom i tri nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom u kojoj je teške ozljede zadobio maloljetni biciklist te tri nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 2,34 g/kg utvrđena je kod 63-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 28. travnja oko 21:40 sati u Domašincu.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji 2,34 g/kg, 63-godišnjak uključivao se u promet vožnjom unatrag s prostora parkirališta ispred ugostiteljskog objekta, na kolnik Ulice Vladimira Nazora. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom zbog čega je stražnjim bočnim dijelom automobila udario u stražnji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Ulicom Vladimira Nazora upravljao 20-godišnji vozač. Nakon sudara, osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnjak, stražnjim dijelom udario je u metalnu dvorišnu ogradu obiteljske kuće.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 63-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1 580 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Čakovcu.

U petak, 26. travnja u prijepodnevnim satima u Čakovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Trnavskoj ulici, a potom je iz više prostorija ukrao novac, nakit, bankovne kartice i razne osobne dokumente, vlasništvo nekoliko stranih državljana na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Maloljetnik osumnjičen za pokušaj razbojništva i krađu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika, osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor te je potom predan u varaždinski zatvor

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad starijim maloljetnikom utvrđeno je kao je počinio kaznena djela razbojništva u pokušaju i krađu.

Sumnja se kako je u nedjelju, 14. travnja ove godine nešto prije 14 sati na ulici u centru Čakovca, najprije zatražio („žicao“) novac od djeteta, a nakon kraće pratnje ulicama grada, uz prijetnju manjim nožem zatražio ga je da mu preda torbu na pregled. Pošto se oštećeni u tom trenutku rasplakalo, osumnjičeni je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Ujedno, osumnjičeni maloljetnik u četvrtak 18. travnja ove godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, iz stalka za bicikle smještenog ispred supermarketa, smještenog u sklopu trgovačkog centra u Svetojelenskoj ulici, ukrao je nezaključani bicikl. Prema izjavi 19-godišnje vlasnice materijalna šteta procijenjena je na 500 eura. Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki detektivi pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasnici.

Prema maloljetnom osumnjičeniku zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva u pokušaju i krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika, osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor te je potom predan u varaždinski zatvor.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen maloljetni biciklist

Protiv 27-godišnjeg vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu

U petak, 26. travnja oko 8 sati u Pribislavcu, na raskrižju ulica Antuna Mihanovića i Ruđera Boškovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede zadobio maloljetni biciklist.

U trenutku nesreće 27-godišnji vozač kretao se Ulicom Antuna Mihanovića osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, brzinom 50 km/h većom od dozvoljene, a što je utvrđeno na temelju pronađenih tragova kočenja tijekom očevida. Uslijed opisane situacije vozač je u kočenju, automobilom udario u bicikl kojim je Ulicom Ruđera Boškovića, upravljao mlađi maloljetnik. Ulica Ruđera Boškovića prometnim znakom označena je kao cesta s prednošću prolaska. Nakon udara biciklist je podignut na prednje vjetrobransko staklo i krov automobila, a potom je pao na kolnik.

Ozlijeđeni maloljetnik vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Vozač bicikla u trenutku nesreće na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Kaciga je obavezna oprema za vozače bicikla koji su mlađi od 16 godina,  kao i za druge osobe mlađe od 16 godina koje se prevoze na biciklu.

Protiv 27-godišnjeg vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja