Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane vikenda od 19. do 21. travnja 2024. godine

Muškarac (32) upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 32-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.240 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca

U petak, 19. travnja 14:25 sati u Vratišincu, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće, prilikom nadzora cestovnog prometa zaustavili su 32-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,24 g/kg, dok je provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno da nema položeni vozački ispit. Na temelju čl. 137. Prekršajnog zakona 32-godišnjak je priveden u policijsku postaju te smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 32-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u iznosu od 1.240 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2024/PN Štefanec 21042024.JPG

Evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenim sudionikom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenim sudionikom u kojoj je ozlijeđen 38-godišnji vozač osobnog automobila. Kvalifikacija ozljeda 38-godišnjeg vozača bit će poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice sudionika, a najveća koncentracija od 1,37 g/kg utvrđena je kod prethodno spomenutog 38-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 21. travnja nešto poslije 6 sati u Štefancu, Ulici Nikole Tesle.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,37 g/kg, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i atmosferskim prilikama (kolnik mokar) zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom. Uslijed opisane situacije izletio je automobilom izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je prednjim dijelom automobila udario u zid trgovine mješovitom robom i u metalnu konstrukciju vanjske jedinice klima uređaja.

Ozlijeđeni 38-godišnji vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Evidentirana je jedna krađa, dok teške krađe nisu evidentirane

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna krađa, dok teške krađe nisu evidentirane.

U noći sa subote na nedjelju (20./21. travnja) u Cirkovljanu, iz neograđenog vrta u sklopu obiteljske kuće na Trgu sv. Lovre, nepoznati počinitelj ukrao je ručnu pumpu za vodu. Materijalnu štetu 58-godišnji vlasnik procijenio je na oko 150 eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(Nenad Risek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja