Međimurje Press
Policija

BUDI ZAKON! POSTANI POLICAJAC/POLICAJKA – Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske

Promocija policijskog zanimanja održat će se u utorak, 23. travnja od 10 do 12 sati na platou ispred sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec (Športska ulica 1), a u slučaju lošeg vremena (kiše) promotivne aktivnosti održat će se u sportskoj dvorani Graditeljske škole

Ministarstvo unutarnjih poslova početkom travnja ove godine objavilo je Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole “Josip Jović” za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava međimurska u utorak, 23. travnja od 10 do 12 sati na platou ispred sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec (Športska ulica 1), organizira Dan otvorenih vrata. U slučaju lošeg vremena (kiše) promotivne aktivnosti održat će se u sportskoj dvorani Graditeljske škole.

Program promotivnih aktivnosti:
– u 10 sati početak Dana otvorenih vrata uz uvodno upoznavanje sa zanimanjem policajac/policajka te izjave za medije,
– u 10:10 sati demonstracija poligona za provjeru motoričkih sposobnosti za prijem na školovanje za zanimanje policajac/policajka,
– od 10:20 do 10:30 sati pokazna vježba Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa sa psom napadačke namjene i markirantom,
– od 10:30 do 10:45 sati pokazne vježbe demo tima Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske,
– od 10:45 do 10:55 sati pokazna vježba pronalaska sakrivene droge koju će demonstrirati policijskog vodiča službenog psa za detekciju droga (Loka) Policijske uprave međimurske,
– od 11 do 12 sati obilazak i razgledavanje postava tehničko-taktičkog zbora Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave međimurske i Ministarstva pravosuđa i uprave, Uprave za zatvorski sustav i probaciju, Zatvora u Varaždinu te postave Policijske škole “Josip Jović”, Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ te posjet informativnim punktovima kriminalističke tehnike, prometne policije, protueksplozijske zaštite, interventne i pravosudne policije, Policijske škole “Josip Jović”. Na informativnim punktovima posjetitelji će moći razgledati opremu policije koja se koristi u svakodnevnom radu te saznati sve informacije o raspisanim natječaje za zanimanje policajac/policajka,  uz prikupljanje raznih edukativno-preventivnih materijale.

Pozivamo sve građane, prvenstveno srednjoškolce, maturante i mlađe od 28 godina, koji su zainteresirani da jednog dana obuku policijsku odoru, da u utorak, 23. travnja dođu ispred sportske dvorane Graditeljske škole i saznaju kako mogu postati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova te kako to iz “prve ruke” izgleda kada “kruh zarađuješ” jednim od najtežih, ali i najzanimljivijih zanimanja.

Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske dio je promotivnih aktivnosti i jedan od najboljih načina da se građanima, prvenstveno svim zainteresiranim kandidatima, približi rad policije te da ih se dodatno potakne kako bi policijsko zanimanje izabrali za svoj životni poziv.

Stoga, dođite u utorak, 23. travnja od 10 do 12 sati ispred sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec i uvjerite se koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit.

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja