Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane proteklog vikenda od 12. do 14. travnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet nesreća s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet nesreća s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima. Kvalifikacija zadobivenih ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod četiri sudionika. Najveća koncentracija od 1,57 g/kg, utvrđena je kod 53-godišnjeg bicikliste koji je u subotu, 13. travnja oko 18 sati u Železnoj Gori skrivio prometnu nesreću.

Pod utjecajem alkohola (1,57 g/kg), 53-godišnjak upravljao je biciklom kolnikom ulice u Železnoj Gori. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj i nizbrdica), zbog čega je izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje se bicikl prevrnuo, a on je pao u jarak.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirane su  dvije teške krađe, od čega jedna u pokušaju te dvije krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su  dvije teške krađe, od čega jedna u pokušaju te dvije krađe. Izdvajamo dvije provale u stanove u Čakovcu.

U subotu, 13. travnja u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, stambenoj zgradi u Ulici Tome Masaryka, nepoznati počinitelj provalio je u dva stana. Iz stana vlasništvo 25-godišnjakinje počinitelj je ukrao nakit u vrijednosti nekoliko stotina eura, dok iz stana, vlasništvo 89-godišnjakinje, ništa nije ukrao.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

VOZAČI OPREZ: Divljač na cesti!

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/jelen.jpg

Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti

Tijekom proteklog vikenda (od 12. do 14. travnja 2024.) na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam naleta vozilima na divljač (srneća divljač) koja je pretrčavala kolnik.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Vrhovljanu te između Žiškovca i Štrukovca, Male Subotice i Štefanca, Donjeg Vidovca i Donje Dubrave, Čakovca i Mihovljana, kao i u dva navrata između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima.

Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja