Međimurje Press
Prenosimo

Mladež HDZ-a: Mladi u Hrvatskoj imaju razloga za optimizam!

Povodom Međunarodnog dana mladih, Mladež HDZ-a u četvrtak je poručila da mladi u Hrvatskoj imaju razloga za optimizam jer su, unatoč svim poteškoćama, kontinuirano u fokusu rada Vlade i već su uključeni u predlaganje i stvaranje politika povezanih s kvalitetom njihova života.

Kao dokaz dobrog i čvrstog smjera kojim ide ova Vlada, u priopćenju su nabrojali “povrat poreza za oko 150.000 mladih po osnovi ukidanja ili umanjenja poreza na dohodak, rekordno velik broj stipendija koje su na raspolaganju, nikad veću minimalnu satnicu za studentski rad i nikad snažnije mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje kroz poticaje koji sežu do 130.000 kn (koje je iskoristilo više od 6000 mladih u posljednje četiri godine)”.

Iz Mladeži HDZ-a poručili su da je na njihovoj generaciji zadaća stvaranja otporne i konkurentne Hrvatske, a oni će se nastaviti zalagati za daljnje povećanje kvalitete života mladih u svakom kutku Hrvatske kroz povećanje dohotka, borbu protiv prekarnog rada i omogućavanje lakšeg osamostaljivanja i rješavanja stambenog pitanja.

Razloga za optimizam ima, pred mladima su velike prilike, istaknuli su.

Unatoč teškim okolnostima pandemije i potresa koje su zahvatile Hrvatsku sretni su, kažu, što se nije dopustilo da se položaj mladih unazadi i pogorša, već upravo suprotno.

U ovom izazovnom razdoblju i mladi su dali veliki obol, kako kroz volonterski rad, tako i kroz promicanje znanosti i cijepljenja kao jedinog izlaza iz ove situacije, navodi Mladež HDZ-a.

Te ohrabrujuće brojke, kažu, dokaz su da se standard mladih ne popravlja populizmom, već samo konkretnim mjerama koje daju dobre rezultate.

Smatraju i da je vrijeme u kojem sada živimo, unatoč svim izazovima, povijesna prilika za cijelo društvo, a posebno za mlade.

Europska sredstva koja u Hrvatsku dolaze kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka te novi Višegodišnji financijski okvir daju nam, tvrde, mogućnost za snažan iskorak i stvaranje Hrvatske koja je otporna, konkurentna i prati trendove zelene i digitalne tranzicije.

“Svjedočimo brojnim odličnim rezultatima i imamo razloga za optimizam, ali pred nama je još puno posla”, poručio je predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Autor: Hina

Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja