Međimurje Press
Prenosimo

Ispravak informacije: Tomislav Vrbanec je educiran i osposobljen za obavljanje zanata parfumera

U nastavku prenosimo zahtjev za ispravak informacije vezano za objavu vijesti na našem portalu u rubrici “PRENOSIMO”  koju smo objavili 27. rujna 2023., a ispravak prenosimo u cijelosti:

“Na web portalu Medjimurjepress.net, u članku objavljenom dana 27. rujna 2023. godine pod naslovom naslova ” Međimurac tvrdio da proizvodi milijune parfema, prevario poznate Hrvate i medije!” iznesene su neistinite informacije kojima je povrijeđeno pravo na ugled, čast i dostojanstvo Tomislava Vrbanca, a koje informacije ovim putem najoštrije opovrgava.

Nije točno da bi Tomislav Vrbanec prevario poznate Hrvate, medije ili bilo koga drugoga. Svi potpuni i istiniti podaci o gospodinu Vrbancu se mogu, i mogli su se, pronaći na njegovoj službenoj stranici www.tomislavvrbanec.com. Također, on nikada nije primio kaznenu prijavu za prijevaru, njegovi klijenti su s njime izrazito zadovoljni, nikada ga nisu nazvali “prevarantom” niti im je on nanio bilo kakvu štetu. Gospodin Vrbanec je educiran i osposobljen za obavljanje zanata parfumera te njegovo usavršavanje traje već dugi niz godina. U Republici Hrvatskoj parfumerstvo kao djelatnost ne postoji pa tako ne postoji niti formalan oblik obrazovanja. Gospodin Vrbanec djeluje u parfemskoj industriji već 17 godina te svoj posao obavlja profesionalno, u skladu s najvišim standardima te u cijelosti zakonito.

Nije točno da gospodin Vrbanec nije završio nijedan “parfemski tečaj”. Gospodin Tomislav Vrbanec je ugledan parfumer čije je društvo Institute of Perfumery d.o.o. registrirano u Republici Hrvatskoj pri Ministarstvu pravosuđa i uprave za proizvodnju toaletno-kozmetičkih proizvoda. Edukacija gospodina Tomislava Vrbanca započela je još 2008. godine i to u području hlapivih molekula, eteričnih ulja, apsoluta i mirisnih spojeva te mutagenosti, fototoksičnih i alergijskih reakcija. Gospodin Vrbanec je dokument koji se naziva “Diploma iz parfumeristike” kao i „Diploma iz napredne aromaterapije” stekao na britanskom Centru za izvrsnost. Edukaciju Dobra proizvođačka praksa u proizvodnji kozmetike u skladu sa Smjernicama za dobru proizvođačku praksu (ISO 22716:2007) završio je u Republici Hrvatskoj te je nesporno ovlašten održavati radionice, edukacije, seminare i predavanja kao neformalne oblike obrazovanja. Gopodin Vrbanec je dodatnu edukaciju s područja parfumeristike završio na francuskom institutu ISIPCA, a certifikat iz fitoaromaterapije kao formalni oblik obrazovanja stekao je na hrvatskom Učilištu Profokus. Gospodin Vrbanec ima puno pravo nazivati se školovanim parfumerom, proizvoditi parfeme te držati predavanja.

S obzirom na sve navedeno, a osobito na to da je objavljenim informacijama grubo povrijeđen ugled moje stranke, zahtijevam uklanjanje članka, a podredno izmjenu naslova članka te objavu ispravka sukladno odredbama članka 40. Zakona o medijima na web portalu  kao i povezivanje ispravka u elektroničkoj publikaciji sa samim člankom, sve sukladno odredbama Zakona o medijima te Zakona o elektroničkim medijima, na čemu unaprijed zahvaljujem.

Ovisno o poštivanju ovog Zahtjeva moje stranke, odlučiti ćemo o opsegu i sadržaju daljnjih radnji koje sukladno Zakonu o medijima moja stranka ima pravo poduzeti.”

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja