Međimurje Press
Sport+Županija

BIMEP okupio velik broj zaljubljenika u biciklizam!

Nakon dvogodišnje stanke u Međimurju je održana tradicionalna biciklijada – BIMEP, koja je i ovaj put okupila velik broj zaljubljenika u biciklizam. Tom manifestacijom ujedno su počeli Dani Međimurske županije, koja ove godine nosi titulu europske regije sporta.

“Biciklom međimurskim putevima” – manifestacija je koju ne propušta nijedan ljubitelj biciklizma u Međimurju. Sudionici su krenuli jutros oko devet sati sa 17 različitih startnih punktova. Cilj svatko bira za sebe, po čemu je ta biciklijada specifična. Duljina staze koja povezuje sve punktove pravi je izazov.

– Ukupna staza BIMEP-a je otprilike oko 150 kilometara tako da je to dosta velika kilometraža i za malo zahtjevnije bicikliste, rekao je Alan Resman, organizator.

Bilo je pripremljeno 16 punktova koji su se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.

Dolaskom na punktove svaki sudionik dobio je pečat na diplomi, kao dokaz da je prošao određenu dionicu.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja