medjimurjepress@gmail.com

Na tržnici u Čakovcu od 8-12h prodaja voća, povrća i cvijeća iz vozila!

Prema uputstvu Nacionalog i županijskog stožera civilne zaštite na tržnici će se provodit opće mjere socijalnog distanciranja te sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Jedinica lokalne samouprave će za navedenu tržnicu još dodatno osigurati sve potrebne sigurnosne uvjete za zaštitu prodavača i kupaca sukladno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Radno vrijeme tržnice u Čakovcu je od 8 do 12 sati, a na tržnicu će se propuštati maksimalno 30 kupaca, koji će kod ulaza dobiti bon za ulaz, kojeg vraćaju kod izlaza iz tržnice. Poslije zatvaranja tržnice obavlja se redovno čišćenje, pranje i dezinfekcija prostora.

Neke od mjera koje će se provoditi su:

  • bit će osigurani i ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupca.

  • Bitno je održavati razmak od 3 do 5 metara i između kupaca koji se nalaze u prostoru tržnice.

  • Primjenjivat će se mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora.

  • Za prodaju na prodajnim mjestima (klupama) na tržnicama, potrebno je dodatno postaviti pregrade, odnosno zaštite od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača.

Pod ograđenim prostorom površina na otvorenom, koja je ograđena ogradom i ima kontrolirani ulaz i izlaz vozila te regulaciju prometa, a morat će biti ispunjeni slijedeći uvjeti:

  • prodajna mjesta bi mogla biti gospodarska ili osobna vozila, između kojih se moraju uspostaviti sigurnosne mjere razmaka i to:

  • najmanje 3 metra između vozila koja su prodajna mjesta,

  • najmanje 3 metra između vozila kupca koji je na prodajnom mjestu i vozila slijedećeg kupca.

Prodaja voća, povrća i cvijeća morala bi se organizirati na način da se unaprijed pripreme pakiranja kako bi se kupci što kraće zadržavali na prodajnom mjestu.

Podsjećamo da je na području Međimurske županije aktivno čak 4.900 OPG-ova, a poljoprivredna proizvodnja mnogim je obiteljima način preživljavanja.

Također, Stožer civilne zaštite Međimurske županije ovim putem moli sve građane da poštuju sve upute struke, paze na zaštitu sebe i svojih obitelji te se ponašaju sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

UO za poslove župana

Morana KIŠ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*