Međimurje Press
Festivali Glazba

ZDRAVKO VALENTIN stiže na 20. Međimurski festival!

Iza Valentina su godine u glazbi i to kao autora, aranžera, producenta i redatelja. 

Zdravko Valentin u svom studiju bilježi mnoge suradnje s poznatim glazbenim imenima: Vladimir Kočiš Zec, Neno Belan, Žera… Pjesma “U tvojim očima”  bio je njegov prvi autorski singl snimljen u studiju.

Imao je zapaženi uspjeh i nastup na CMC festivalu – duet sa Žerom na pjesmi “Tamo na vjetru sa Dunava”, za koji je Valentin napisao glazbu i tekst u avionu tijekom jedne od američkih turneja Za obje spomenute pjesme napravio je i videospotove.

Koliko je Valentin nadaren muzičar govori i činjenica da je gitarist i osnivač grupe Bon Jovi (njegov idol), Richie Sambora, prepoznao 2013. Valentinov talent te ga odabrao za pobjednika svog natječaja za najbolji cover njegove pjesme te nagradio svojim gitarama i dobrom promocijom na svim svojim stranicama, a kasnije su se i upoznali u New Yorku. Oduševljen Valentinovim vokalom, Richie mu je pomogao oko engleskog teksta za jednu njegovu pjesmu. Njegov dobar glas otvorio mu je vrata mnogimnastupima, snimanjima i suradnjama po Americi.

Na 20. jubilarni MEF Zdravko Valentin dolazi s pjesmom „Uzmi ili ostavi“ za koju je napisao i glazbu i tekst i aranžman.

(#MEF)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja