medjimurjepress@gmail.com

HR Top 40: Čudo je moguće osvaja ovotjednu listu!

Prošlog tjedna bilježimo šest novih ulaza na HR Top 40, listu radijskog emitiranja.

U teškom i izazovnom tjednu koji je iza nas, Jacques Houdek svojom novom pjesmom Čudo je moguće popeo se na visoko treće mjesto ljestvice. Pjesmu izdaje Rtl Music.

“Ja sam i sretan i nesretan u isto vrijeme što je ta pjesma tako aktualna. Sretan sam svaki put kad pjesma postigne uspjeh, a uspjeh je biti treći na listi. Nisam sretan jer pjesma reflektira realnu situaciju u kojoj se svi skupa nalazimo. Situacija je grozna, čitava godina je grozna i nedavno je postala puno gora. Ja bih rekao da je ova pjesma apsolutno proročka, nažalost je istinita i nažalost aktualna. Ja bih radije pjevao o zvončićima i pahuljicama za Božić i za Novu godinu, ali ne mogu. Ne mogu jer je to jače od mene. Iako pjevam pop glazbu cijeli život, kroz tu pop glazbu svjedočim ono što živim i jedini način koji je za mene realan i racionalan za bavljenje pop glazbom. Ona može biti zabavna koliko god mi želimo, ali ona mora biti odraz onoga što mi živimo i mora biti odraz vremena u kojemu živimo. Tako da sam ja ove godine imao pjesme kao što su ‘Teret’ i ‘Moj najveći strah’. Obje pjesme govore o gubitku voljene osobe. Pjesma ‘Moj najveći strah’ bila je ljetni singl pa nije govorila o zabavama, piću, kabrioletu i ljetnim haljinama. Bila je realna i u duhu vremena i tako je i s ovom pjesmom. Pjesma ‘Čudo je moguće’ je nastala neplanski, izašla je u dva sata, autori teksta i glazbe smo Marko Vucković i ja. Autor aranžmana je Tihomir Preradović, on joj je dao tu završnu notu. Ona je, za mene, jedina, prava i najljepša božićna pjesma ove godine. Jedina je realna i istinita” rekao je Jacques.


Jacques Houdek, Čudo je moguće, Rtl Music

Novi ulaz na listu ostvarili su Neno Belan i Mozartine s pjesmom Božićna koju izdaje Dallas Records. Pjesma je zauzela 28. mjesto.

Neno Belan feat, Mozartine, Božićna, Dallas Records

Na 30. mjestu nalazi se Davor Borno s pjesmom San božićne noći koju izdaje Croatia Records. 

Autori pjesme Ljubo Šeperić, Željko Pavičić i Mario Mikšić napisali su pjesmu u kojoj ljubavni par čeka Božić u toplini svoga doma. Režiju spota potpisuje Željko Petreš.

Davor Borno, San božićne noći, Croatia Records

Slijede ga Blanka Došen i Cecilija na 31. mjestu s pjesmom Ja samo želim zagrljaj (božićni). Pjesmu izdaje Hit Records.

Pjesma je topla osječka priča nas prijatelja koji niz godina surađujemo i dijelimo umjetničke snove” govori Blanka.

Blanka Došen i Cecilija, Ja samo želim zagrljaj (božićni), Hit Records

Na 33. mjestu nalazi se Luka Basi s novim singlom Prokleto zlato. 

Ove godine napravili smo malo drugačiju pjesmu. Cijela pjesma sastoji se iz četiri refrena koji se nadograđuju u interesantnoj priči. Istina je, šta će ti zlato, kad nemaš kome da ga daš. I to je, dragi moji, prokleto zlato. Ne promašite šansu dok je imate. Kao svake godine, i ove godine bi se opet zahvalio svim slušateljima, glazbenim urednicima i svima koji me podržavaju, klikaju, prate. Drago mi je da vam se sviđaju moje pjesme i to mi daje velik poticaj da ih snimam i u vrijeme kad nikome nije lako, a posebno ne nama glazbenicima. Ali šta mogu, glazba smo mi i jednostavno ne bi mogao da ne snimim pjesmu. Nadam se da će uskoro doći vrijeme kad ćemo se družiti na binama” rekao je Luka Basi. Pjesmu izdaju Croatia Records i Nika Records.

Marcela se našla na 38. mjestu s pjesmom Dođi na Božić bar, a izdaje ju Universal Music Hrvatska.

Marcela, Dođi na Božić bar, Universal Music Hrvatska

Posljednji novi ulaz na listu ostvarili su NoA i Reper iz sobe s novom pjesmom Ludi funky Božić koja je zauzela 40. mjesto, a izdaje ju Menart.

„Ne preostaje nam puno ovog Božića, nego biti doma, paziti na naše najmilije i čekati da sve ovo prođe… Zato okrećemo na pozitivu, na funk, na ljubav – jer nam svima to treba, posebno ovih blagdana” poručili su Elvis Sršen i Reper iz sobe.

NoA feat. Reper iz sobe, Ludi funky Božić, Menart

Prvo mjesto ljestvice ponovno zauzima Od Božića do Božića Tončija Huljića i Marka Tolje u izdanju Tonike i Croatia Recordsa. Na drugom mjestu nalazi se Domenica s pjesmom Medenjak, a izdaje ju Tonika. Na trećem mjestu je već spomenuta pjesma Jacquesa Houdeka Čudo je moguće.

Kada je riječ o regionalnoj listi, sve regije osvojila je pjesma Od Božića do Božića Tončija Huljića i Marka Tolje.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge:
  spotify 

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*