medjimurjepress@gmail.com

„Ja sam na te ponosan“ pri vrhu domaće top liste prodaje

Tarapana Band svojim novim albumom Ja sam na te ponosan ostvario je visok ulaz na domaću top ljestvicu tjedne prodaje.

Naime, album je u svom prvom tjednu prodaje dospio na visoko, 4. mjesto prodaje na razini Hrvatske. Album izdaje Croatia Records.

Tarapana Band, glazbeni je sastav koji je u četiri godine postojanja ostvario mnoge uspjehe u vidu raznih suradnji i nastupa pred domaćom i stranom publikom, a prošle su godine u suradnji s Matom Bulićem imali hit singl Ja sam na te ponosan po kojem je njihov novi album i dobio i ime.

A kad je riječ o nazivu banda, Frano Pehar, pjevač, u jednom intervjuu za Glazba.HR pojasnio je čitateljima kako je nastalo ovo zanimljivo ime banda:
„Budući da riječ “tarapana” označava ludilo, gužvu, odlučili smo se za ime Tarapana Band jer svi oni koji su bili na našim koncertima znaju da ovaj bend svojim nastupima upravo radi pravo ludilo-tarapanu.“

Momci iz Tarapane i svojim su novim albumom oduševili svoje slušatelje koji su prepoznali karakterističan zvuk banda u svakoj od 11 pjesama na albumu. Tako se uz Ja sam na te ponosan mogu poslušati i pjesme Neženja, Promil Šanse Za Spas u suradnji s UčiteljicamaTebi u Inat uz Nives Celzijus i još mnoge pjesme koje nesumnjivo tjeraju na ples. Jedna od takvih pjesama je i Genijalno s Ninom Donelli koja je ostala zapamćena kao jedna od najzapaženijih pjesama prošlogodišnjeg CMC festivala.

Iza svih pjesama stoje Dušan Bačić i Bojan Dragojević, a obuhvaćaju pjesme koje je band snimio od kraja 2015. do početka ove godine.

Kad je riječ o prva tri mjesta prodaje domaćih izdanja, ovoga je puta na vrhu Dino Merlin i Arena Pula, Sretan put Mije Dimšić našao se na drugom mjestu, a slijedi ju Danijela Martinović i album Neopisivo.  Sva tri albuma donosi Croatia Records.

Na stranoj se listi prodaje na broju jedan našao Harry Styles i Fine LineThanks For The Dance legendarnog Leonarda Cohena zauzeo je drugo mjesto prodaje, a na broju tri nalazi se grupa Queen i album Greatest Hits.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_11.tjedan
Top lista prodaje_strana_11.tjedan
HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*