Međimurje Press
Diskografija

Massimo vješto ušao na Top listu prodaje, Indexi i dalje na prvom mjestu

Massimov album Vještina Boutique ušao je na 14. mjesto Top liste prodaje te time bilježi najviši prošlotjedni ulaz!

Izdan u Aquarius Recordsu, album je proslavio 15. godišnjicu od izlaska albuma Vještina koji je obilježio Massimovu karijeru. Na istoimenoj turneji na kojoj je ovo glazbeno izdanje nastalo, Massimo je u pratnji Ive Popeskića, Henryja Radanovića i Elvisa Stanića obišao nekoliko hrvatskih gradova te odsvirao posebne koncerte za pamćenje.

Turnejom Vještina Boutique obilježili smo 15 godina od legendarne Vještine, albuma koji je bio prekretnica u mojoj karijeri. Sedam koncerata koje smo održali diljem Hrvatske htjeli smo zabilježiti i na medij koji takvim izvedbama zaista najbolje odgovara – ploču. Iznimno me veseli da je i publika prepoznala našu namjeru i da uživa u ovim live verzijama u jednakoj mjeri u kojoj smo mi uživali izvodeći ih.”, rekao je Massimo.

Untitled design (12)
Massimo, Vještina Boutique, Aquarius Records

Novi ulaz na listu također je ostvarila i grupa Hakuna Matata s albumom Žumberačka brda. Pozicioniran na 18. mjestu liste, izdanje se sastoji od 10 pjesama. Za zvukove na albumu zaslužni su Goran Markić (bubnjevi), Danko Stefanović (bas), Maro Market (električni klavir) i Krešimir Mišak (vokal i gitara), a album je snimao i producirao Zoran Švigir Švigi. Autorstvom za naslovnicu albuma kojeg je izdala Croatia Records može se pohvaliti akademski slikar Martin Hrastić.

Untitled design (13)
Hakuna Matata,  Žumberačka brda, Croatia Records

Mudra glava malog mrava (Croatia Records) izvođača Produkcija Z još je jedan ulaz na prošlotjednoj listi. U jednom od najiščekivanijih dječjih izdanja, mališani mogu uživati u pričama o tratinčici, suncu, ljetu, pčelama, bubamarcu i svemu onome što simbolizira proljeće – buđenje prirode. Glazbeni i izvršni producent izdanja, autor priče te snimatelj i skladatelj je Ivo Lesić. Album je sniman i miksan u Splitu prošle godine.

Untitled design (15)
Produkcija Z,  Mudra glava malog mrava, Croatia Records

Posljednji novi ulaz na prošlotjednoj Top listi prodaje pripao je Juri Brkljači s albumom Ostani tajna moga života. Album na kojem se nalazi i nekoliko njegovih autorskih skladbi, uz one Miroslava Rusa i Jure Stanića, izdao je Hit Records. “Tek smo izašli sa albumom ‘Ostani tajna moga života’, i drago mi je da smo se pojavili na Top listi. Nadam se da ćemo s vremenom i napredovati na istoj.“, poručio je Jure Brkljača.

Untitled design (14)
Jure Brkljača,  Ostani tajna mog života, Hit Records

Indexi i dalje drže prvo mjesto domaće liste prodaje s albumom Modra Rijeka. Drugo mjesto pripalo je albumu Paket aranžman izvođača Šarlo akrobataIdoli i Električni orgazam, a treće mjesto Haustoru istoimenog benda. Sva tri albuma izdana su od strane izdavačke kuće Croatia Records.

Što se tiče prodaje stranih albuma, prvi na listi je Led Zeppelin s albumom Untitled u izdanju Dancing Beara. Drugo mjesto zauzima Dua Lipa s albumom Future Nostalgia, koji je također izdao Dancing Bear. Na trećem mjestu nalazi se Lana Del Ray s albumom Chemtrails over the Country Club koji nam donosi Universal Music Hrvatska.

Untitled design (16)
Untitled, Future Nostalgia 
i Chemtrails over the Country Club 

Tjednu Top listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_14. tjedan
Top lista prodaje_strana_14. tjedan

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja