Međimurje Press
Diskografija

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETIAlbumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Jednom kada ovo prođe’ (Neda Ukraden), ‘Gold-Collection-Željen Klašterka’ (Različiti izvođači), ‘100% za vas – Live’ (Halid Muslimović) i ‘Prst u more – Istra i Dalmacija (Live)’ (Različiti izvođači). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Hawaii’ (Detour), ‘Heroji’ (BluVinil), ‘Divlji i slobodni’ (Kim Verson) i ‘Stop’ (Lidija Bačić & Žanamari) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 42 nove pjesme.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), pop (pop glazba, plesni singlovi, radiofonične pjesme), alternativno (alternativni zvuk, indie, rock) i asfalt (hip hop, trap, R&B, soul). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Kao sjena si koja me prati’ (ITD band), ‘Umri muški’ (Jasmin Stavros), ‘Danas je stvarno najbolje biti pas’ (Ibrica Jusić) i ‘Bez tragova i sjene’ (Zoran Predin).

HDU VIJEST TJEDNA


Direktiva Europske unije o autorskom pravu implementirana je u Nizozemskoj, Mađarskoj, Francuskoj i Njemačkoj

Prijedlog novog Zakona o autorskom pravu prošao je prvo čitanje u Hrvatski sabor, pa se i hrvatski kreativci nadaju da će Republika Hrvatska slijediti primjer implementacije europske DSM direktive u Nizozemskoj, Mađarskoj, Francuskoj i Njemačkoj te novi Zakon donijeti u roku koji je predviđen za implementaciju Direktive – do 7. lipnja 2021.

Nositelji domaće glazbene industrije zalažu se za vjernu implementaciju Direktive bez uvođenja, kako Tonči Huljić kaže, ‘revolucionarnih metoda koje danas više ne prolaze i u sudaru s Europom’.

Kratki video koji razmatra proces implementacije Direktive EU u Hrvatskoj – s izjavama Tončija Huljića, Branka Komljenovića, Darija Draštate i Maje Vidmar Klarić – možete pogledati putem linka.

 

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Putujemo i kad stojimo’ – Massimo
Aquarius Records

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Save Your Tears’ – The Weeknd
Universal Music Hrvatska

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

Inamorana‘ – Tonči Huljić & Madre Badessa
Tonika

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma
‘Education Entertainment Recreation’ – New Order
Dancing Bear

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:
Apple Music je ovih dana potvrdio kako će od lipnja svim svojim pretplatnicima omogućiti besplatno slušanje kataloga sa sedamdeset i pet milijuna pjesama u HiFi kvaliteti. Uz to, moći ćemo uživati i u snimkama u kvaliteti prostornog audija s DOLBY atmos, upravo onako kako su glazbenici to zamislili kada su snimali u studiju. HiFi kvalitetu zvuka nude nam i Deezer i TIDAL i zaista imamo odličan izbor za uživanje u što kvalitetnijem slušanju glazbe, zar ne?

Kvalitetne zvukove s domaće glazbene scene nudimo vam svakoga tjedna u Inkubatoru dobre glazbe. I ovoga tjedna donosimo puno informacija, predstavljamo vam dio izvođača i pjesama s ovogodišnjeg CMC Festivala i listamo poredak na listi HRtop 40. Predstavljamo album ‘New Green Cabaret’ koji su snimili Japanski premijeri i Vava i donosimo pjesme koje, između ostalih, izvode Alen Vitasović, Gina, Hari Rončević i Neda Ukraden.

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja