Međimurje Press
Glazba

Prošli tjedan, danas, i znaš li sad pak ‘Di ćeš za Novu?’

Tri su najave razdrmale ovaj tjedan gotovo kao Kramarić i Livaja Kanadu. Tri su to gostovanja, a svako imaju svoju težinu, očito i interes. 

Povratak jednog od najtraženijih lica kod nas prva je od tri. Bruce Dickinson dolazi u Zagreb izvesti Deep Purple repertoar s Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra i to vrlo skoro. Nakon što je ove godine rasprodao Arenu Zagreb s Maidenima i nedavno najavio novi koncert Maidena u Ljubljani, opet je oduševio fanove kojima nikad dosta. Najava.

“Di ćeš za Novu” i tko će nastupati za Doček, velika je tema kod nas pa nakon silnih objava gradova koji su nadmeću, Šibenik je dignuo ljestvicu uobičajenim angažiranjem domaćih imena tako što je angažirao međunarodno, Pozvana je Roisin Murphy koja je ove godine već zablistala na INmusicu. Više.

Treća je velika najava ovog tjedna ona hitmejkera Imagine Dragons koji sljedeće ljeto stižu u pulsku Arenu. Pažnju su uzele i cijena ulaznica, koja se kreće od 640 do 800 kuna na šta se naš narod nije navikao. Najava.

Ušli smo u najaktivniji koncertni period i ovaj tjedan ste mogli popratiti povratak grupe ValentinoM.O.R.T. uz dugi moshpit, Andre Rieu nastup u Areni, tri sata grupe Let 3Clutch u Tvornici, Lebanon Hanover u Močvari, Električni Orgazam u Tvornici te trostruki koncerti u Domu sportova Alter Bridge + Halestorm + Mammoth WVH.

Kakve recepte za zadržati interes imaju pak domaća i regionalna imena koja nemaju cijeli svijet dostupan za nastupe? Demonstrirao je to Rambo Amadeus koji je istrolao ticketing sustave i ‘nabijanje cijena’ tako da je stavio i posebnu ulaznicu po cijeni 75 milijuna kuna. Ukoliko ju želite kupiti, evo uputa.

Trolanje je i naša zadnja kratka priča ovog tjedna – trinaestogodišnji splitski reper istrolao je Vojka V: “Vojko od mene traži beat, ne znam hoću mu dati, čudan je tip!” Poslušaj pjesmu!

Ispod pulta. Šest novih najzanimljivijih singlova proteklog tjedna odabrani su još u ponedjeljak, a do sutra u podne se može odabrati favorit. Ovaj put tu su tu talentirana tam, “Karavan” Detoura, Tibor iz Silentea, slovenski Joker Out, STOLE koji se obrušio na aktualnu rap scenu i Rambo Amadeus. Preslušaj i odaberi favorita!

Singl tjedna Ispod pulta je Aklea Neon s alt klupskim bengerom “ANTM”. Pogledaj spot!

fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

Milky Chance, Senidah (oba Zagreb) promokodovi su rasprodani.

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Foto:  Kevin Wilson

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja