medjimurjepress@gmail.com

Zajedno se borimo

Indijsko vijeće za kulturnu razmjenu (ICCR) je okupilo skladatelje, glazbenike i pjevače iz cijele Indije, koji su iz svojih domova snimili prekrasnu glazbenu kreaciju “United we Fight” (“Zajedno se borimo”). Poslušajte pjesmu ovdje: https://youtu.be/xPzHPsJ5YJc

Indijsko vijeće za kulturnu razmjenu (ICCR) je okupilo skladatelje, glazbenike i pjevače iz cijele Indije, koji su iz svojih domova snimili prekrasnu glazbenu kreaciju pod nazivom “United we Fight” (Zajedno se borimo). Pjesmu je skladao i uglazbio Joe Alvares, vokali su Usha Uthup, Salim Merchant, Shefali Alvares Rashid, Benny Dayal, Sonam Kalra, Chandan Bala Kalyan, Joe Alvares, Salome i Samira, a glazbenu podlogu sviraju Tubby, Pandit Ravi Chari, Pandit Rakesh Chaurasiya i Ustad Faisal Qureshi, ova pjesma je obrada na engleskome jeziku uz ritam klasične indijske glazbe, koja širi esenciju Vasudhaive Kutumbakam – svijet je jedna obitelj. Pjesma nosi poruku nade, radosti, otpornosti, poticajući borbeni duh i otklanjajući negativan stav u kolektivnoj borbi protiv COVID-a 19.

Navedeni virus je imao velik utjecaj na čovječanstvo presijecajući sve fizičke i društvene granice te utjecajući na različite nacije, kaste, klase, boju, religiju i sustave vjerovanja, stavljajući svijet u nemilosrdan položaj. Međutim, dok se držimo zajedno, pomažemo, dijelimo znanje i koordinirano surađujemo jedni s drugima, idemo preko naših granica, boreći se kao jedna sila protiv koronavirusa.

Navedena kompozicija je izraz duboke zahvalnosti svim hrabrim ratnicima protiv COVID-a koji su riskirali svoje živote da bi naše zaštitili. Upućujemo priznanje svim umjetnicima i izvođačima koji predstavljaju kulturno naslijeđe naših zemalja i koji doprinose održavanju naše kulturne baštine vibrantnom i živom, posebno u ovim teškim trenucima. Kompozicija predstavlja počast i priznanje bezbrojnim pojedincima koji u ovoj situaciji nečujno pomažu susjedima, strancima te ljudima u svojoj okolini. Pjesma poručuje svijetu da ćemo zajedno sigurno pobijediti u borbi protiv koronavirusa i sličnim izazovima s kojima se suočava čovječanstvo i ljudski rod.

Ivana Delač

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*