Međimurje Press
Glazba

Forestland ponovo kandidiran za nagradu Ambasador!

Još jednom festival Forestland, a ovog puta i novi projekt pod imenom Forest Castle, nominirani su za nagrade hrvatske i regionalne glazbene struke Ambasador.

Festival Forestland kandidat je za nagradu najboljeg boutique festivala u Hrvatskoj, u konkurenciji renomiranih međunarodnih festivala poput Dimensions i Love International, ali i Impusle i BeatPoint festivala. Kandidat za najbolji outdoor party je Forest Castle, festival u Čakovcu u Riznici Međimurja koji je po prvi puta održan u 2022. godini, kao nastavak na snimljeni video set „Forest Across Croatia“ iz 2021. godine.

Festival Forestland već godinama kotira kao jedan od najboljih festivala na sjeveru Hrvatske, ali i prepoznatljiv je međunarodni glazbeni brend“ rekao je Krešo Biškup, PR i brand manager festivala. „Forestland je ušao u svoju 11. godinu, ovdje smo duže od desetljeća, što pokazuje zrelost festivala, važnost i utjecaj ovakvog događaja na turizam županije i regije, ali i na razvoj glazbene, festivalske i kulture mladih.“

Nakon što je festival Forestland još 2016. proglašen za najbolji EDM festival u Hrvatskoj, a 2019. za najbolji festival domaćeg promotora, ove godine uređenjem, zaokretom i glazbenim odabirom svrstan je u kategoriju „Boutique“ festivala.

Forest Castle projekt je nastao na trendu u svijetu koji dovodi najbolja glazbena imena u idilične, povijesne i autohtone lokacije, možda i pomalo netipične za ovakve događaje“ nastavio je Biškup i dodao: „Riznica Međimurja, Muzej Međimurja Čakovec i njegov atrij u centru Čakovca, lokacija je koja je toliko jedinstvena, ali i prepoznatljiva da nismo ni sekunde dvojili kada smo dobili priliku tamo organizirati jednodnevni Forest Castle! Ovim putem zahvaljujemo se svim partnerima, Gradu, Muzeju i Županiji na povjerenju s nadom da će se festival vratiti u Čakovec i u 2023. godini jer slike iz „Starog Grada“ su obišle Hrvatsku i svijet“.

Šesto izdanje Ambasadora elektroničke glazbe krovne manifestacije koja okuplja čitavu industriju na jednom mjestu održat će se u zagrebačkom klubu Boogaloo u četvrtak 8. prosinca od 20:00 sati. Cjelokupan program trajat će tri dana, a objedinit će tri zagrebačke lokacije, već spomenuti Boogaloo, zagrebački Pločnik u petak kroz Simpozij 2022 te u subotu Closing party u klubu Dva Osam.

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja