Međimurje Press
Gospodarstvo

B2B susreti poduzetnica Hrvatske – Zagreb, Poreč i Varaždinske Toplice

Zajednički rad, solidarnost, međusobno uvažavanje i hrabrost bit će glavni poticaj za preživljavanje žena u poduzetništvu

U svjetlu korona krize, kao i posljedica koje je ostavila i duboko ostavlja na hrvatsko gospodarstvo, napose poduzetništvo u žena, ove jeseni Centar poduzetnica priprema B2B susrete poduzetnica Hrvatske u tri grada: ZAGREB, 23. rujna od 10 do 14 sati, ZICER – Zagrebački Velesajam, Paviljon 12 / Avenija Dubrovnik 15, Zagreb, POREČ, 06. listopada od 12 do 16 sati, Dom obrtnika, Partizanska 5a, Poreč, VARAŽDINSKE TOPLICE, 20. listopada od 10 do 14 sati, Restoran Bernarda, Zagrebačka 7, Varaždinske Toplice.

agenda b2b zagreb

Svi sadržaji B2B susreta poduzetnica Hrvatske (Zagreb – rujan, Poreč i Varaždinske Toplice – listopad) su u cijelosti besplatni nakon prijave putem ovog linka: https://poduzetnica.hr/b2b-forma/

Po riječima ekonomista s američkog Sveučilišta Stanford Paula Romera: “Krizu je užasno trošiti!”, vrijeme je prilagodbe i kreativnih rješenja, što je poduzetništvu uvijek bilo “srednje ime“, a Centru poduzetnica i naših više od 2.300 članica i članova – vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta kao i svih onih koji će to tek postati, to je lajt motiv za iniciranje aktivnosti i događanja.

Zbog toga, sukladno svim epidemiološkim mjerama, organiziramo B2B susrete na kojima očekujemo više od 100 sudionica i sudionika u svakom gradu (Zagreb, Poreč, Varaždinske Toplice).

B2B susrete uz pomoć naših glavnih pokrovitelja – Zaklade Konrad Adenauer, te Grada Preloga, kao i brojnih sponzora, organiziramo s ciljem pronalaska konstruktivnih rješenja za poduzetnički angažman žena u ovom kriznom razdoblju, ali i očuvanja poslovnog optimizma i pozitivne motivacije koji često bivaju prvi na udaru kod žena u poduzetništvu. U ovom trenutku veliki broj vlasnica tvrtki i obrta prima pomoć države za očuvanje poslovanja i radnih mjesta, te nisu niti u mogućnosti raditi (kao u granama poput event managementa, edukacija, dječjih sportskih aktivnosti i slično), čime se povećava razina straha i neizvjesnosti vezanih uz aktivnosti na realnom tržištu. Želja nam je kroz pozitivne primjere poduzetništva u žena na B2B susretima u Zagrebu, te Poreču i Varaždinskim Toplicama pokazati da je sada više nego ikada vrijeme za rad, solidarnost, međusobno uvažavanje i hrabrost kao glavni poticaj za preživljavanje žena u poduzetništvu – kazala je Sanela Dropulić, direktorica Centra poduzetnica.

Kako bismo svima koji su zainteresirani promišljati i doći do kvalitetnih ideja u sklopu „Novo normalnog poslovanja“, ponudili i kvalitetna rješenja za poduzetništvo, kreirali smo i cijeli niz dodatnih aktivnosti u sklopu B2B susreta, kao i tematskih predavanja poput: digitalno poslovanje, inovacije u poduzetništvu, kapitalizacija vlastite ideje, kontrola troškova u poslovanju, međuljudski poslovni odnosi, on-line komunikacija s klijentima, poslovanje na webu, pozicioniranje kvalitetom na tržištu, „novo normalna“ prodaja, promotivne aktivnosti, time management, tržišne komunikacije i upravljanje osobnim promjenama.

Pripremili smo i cijeli niz pozitivnih primjera poslovanja žena u poduzetništvu kao i preživljavanja u ovom izazovnom vremenu, a među prvima kao pozitivan primjer je poduzetnica (i jedna od prvih članica Centra poduzetnica) Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvornice Bernarda d.o.o. Pušćine – Nedelišće.

Nalazimo se u izazovnim vremenima koja traže kreativna i inovativna rješenja, a jedan od njih svakako je da se kao poduzetnice i poduzetnici međusobno još više povežemo, surađujemo, međusobno uvažavamo, jer dijelimo vrlo sličnu ako ne i identičnu sudbinu na realnom tržištu. Osobno sudjelujem na B2B susretima u Zagrebu, 23. rujna, uz Gradonačelnicu Varaždinskih Toplica gđu Dragicu Ratković sam i domaćica B2B susreta poduzetnica u Varaždinskim Toplicama 20. listopada, a
vjerujem da će biti mogućnosti u mom rasporedu da sudjelujem i u B2B susretima u Poreču, te tako zaokružim sva tri grada u kojima ovu aktivnosti inicira i organizira Centar poduzetnica čija sam članica od samog početka prije pet godina. Pozitivnim mislima, konstruktivnim djelima i zajedničkom potporom možemo sve ostvariti, pa tako i uspješan izlazak iz trenutačno izazovnih vremena. Sigurna sam da će mnogi pronaći odgovore za taj izlazak i na B2B susretima poduzetnica Hrvatske – Zagreb, Poreč, Varaždinske Toplice u kojima ću i osobno sudjelovati te vjerujem dati i moj skromni obol – ocijenila je Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda d.o.o., Pušćine – Nedelišće.

Na B2B susretima inovativna rješenja u vlastitom poduzetništvu koji su joj pomogli izaći iz krize predstavit će i mlada poduzetnica Melisa Idrizi iz Nove Gradiške.

Razlozi radi kojih ću doći na B2B susrete su mnogobrojni. Susret bogat s uspješnim poduzetnicima koji svojom pričom o uspjehu, savjetima kako poboljšati svoje poslovanje, ukazivanje na prepreke koje nas mogu dočekati na putu, priče koje nas nadahnjuju i motiviraju, meni daju energiju da zapnem i dalje. Čast mi je upoznati ostale žene poduzetnice, njihov rad, prenijeti dalje njihov poduzetnički primjer, druženje, razmjena kontakata. Smatram da je potrebno motivirati i ostale uspješne osobe koje imaju svoj talent a ne usude se istupiti s njim. U Hrvatskoj treba razvijati pozitivnu poduzetničku klimu – ocjenjuje mlada poduzetnica Melisa Idrizi, vlasnica Centra za fizioterapiju Femur.

Na B2B susretima sudjeluje i Draženka Pleško, vlasnice tvrtke Abeceda ljepote iz Zagreba i inicijatorica Škole izrade parfema.

Budućnost će biti izazovna, ali se ne bojim. Uvijek pokušavam na sve situacije u životu gledati pozitivno pa tako gledam i na ovu vezano uz naše poduzetništvo i korona krizu. Treba za sve puno strpljenja, truda i ulaganja, ali samo pozitivnim stavom, razmišljanjem i aktivnostima, što i osobno uvijek primjenjujem, te sam isto pronašla i pod okriljem djelovanja i sadržaja Centra poduzetnica, možemo doći do uspjeha. Kriza se osjeti, a koliko će snažno utjecati na nas i naše poduzetništvo, opet ovisi i o nama samima, koliko ćemo to dopustiti. Upravo iz činjenice da gradim nove poslovne projekte, ali i da želim networking sudjelujem na B2B susretima u sva tri grada uz potporu Centra poduzetnica, a pozitivna energija, brojni poslovni upiti, ideje za poduzetničke suradnje, dokaz su da smo na pravom putu i da nismo izgubili bitku iako je kriza pred nama – jasna je poduzetnica Draženka Pleško o svojim motivima sudjelovati na B2B susretima u Zagrebu, Poreču i Varaždinskim Toplicama.

Zrinka Peharec

.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja