Međimurje Press
GospodarstvoKultura i obrazovanje

#STRUKOVIZIJA 19.4. U DVORANI GRADITELJSKE ŠKOLE OD 9 -17 SATI

SAJAM STRUKOVNIH VJEŠTINA ZA MEĐIMURSKE OSNOVNOŠKOLCE ZAVRŠNIH RAZREDA

OBRTNIČKA KOMORA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRA PO PRVI PUTA SAJAM ZA OSNOVNOŠKOLCE KAKO BI LAKŠE ODABRALI STRUKOVNO ZANIMANJE.

Ova hvalevrijedna manifestacija održat će se u Dvorani Graditeljske škole u Čakovcu s ciljem da putem sajma promovira strukovna zanimanja među učenicima osnovnih škola s poticanjem strukovnog obrazovanja.

Na današnjoj press konferenciji ovog događaja, sudjelovali su uz čelne ljude Obrtničke komore MŽ i ravnatelji čakovečkih srednjih škola koji su redom naglasili važnost ovog sajma koji će dati direktnu priliku upoznavanja osnovnoškolaca o raznolikim mogućnostima koje strukovno obrazovanje pruža.

Gordana Ramušćak (Srednja škola Čakovec), Vesna Stunković (Gospodarska škola Čakovec), Bosiljka Vinković Kukolić (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec), Dražen Blažeka (Tehnička škola Čakovec) Damir Srnec (Graditeljska škola Čakovec).

Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak, istaknuo je da je organizacija Sajma zalog za budućnost obrazovanja i zapošljavanja u regiji  Naglasio je kako je ovo prilika za sve ključne dionike od škola do obrtnika, tvrtki i institucija u približavanju strukovnih zanimanja mladima.

Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odijela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, naglasila je kako kako će učenici upoznati programe koji postoje u našim srednjim školama. Navela je kako u Međimurju u osmim razredima ima 1162 učenika.

Za tu priliku, Međimurska županija osigurat će za sve učenike besplatan prijevoz autobusima.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja