Međimurje Press
Gospodarstvo

Potpisan dvogodišnji kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde

Potpisivanje ugovora dokaz je usmjerenosti Grupe Pivac na stvaranje kvalitetnog, poticajnog radnog okruženja koje na prvo mjesto stavlja zadovoljstvo zaposlenika, istaknuli su u Sindikatu

Mesna industrija Vajda iz Čakovca i predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) potpisali su novi dvogodišnji kolektivni ugovor. Zaposlenicima te mesne industrije, članice Grupe Pivac, novim su ugovorom ponovo zajamčene brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih, a neka od prava iz prethodnog ugovora dodatno su uvećana. Nagrade za ostvarene radne rezultate, povećanje dodataka na plaću, naknada za topli obrok, božićnica, jubilarne nagrade, slobodan dan za polazak djeteta u školu te darovi u naravi za Božić i Uskrs samo su neke od pogodnosti zaposlenika Grupe Pivac.

„Sretan sam što smo potpisivanjem novog ugovora našim zaposlenicima omogućili još bolje radne uvjete. U vremenu nepredvidivih gospodarskih kretanja, potpisivanje ugovora na dvogodišnje razdoblje jasna je poruka da su nam ljudi i njihova sigurnost na prvom mjestu. Predani smo u stvaranju okruženja koje odražava našu poslovnu filozofiju da se rad i doprinos svakog zaposlenika cijene, a s istim ćemo ciljem i dalje nastaviti raditi na povećanju materijalnih i ostalih prava radnika.“, poručio je Vilim Simon, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda.

Prava iz kolektivnog ugovora primjenjuju se na sve zaposlenike bez obzira na to jesu li članovi sindikata. Zadržavajući i povećavajući materijalna i socijalna prava zaposlenika, Vajda se ponovno potvrđuje kao odgovoran poslodavac koji najveću pažnju posvećuje radnicima i prepoznaje ih kao važne dionike u razvoju kompanije i čitave Grupe Pivac.

Zadovoljstvo potpisanim Kolektivnim ugovorom izrazili su i u Sindikatu.

„Zadovoljni smo tijekom pregovora i dogovorenim pogodnostima za radnike koje su veće ne samo u odnosu na prava propisana Zakonom o radu, već i u odnosu na dosad važeći kolektivni ugovor. Potpisivanje novog ugovora dokaz je usmjerenosti Grupe Pivac na stvaranje kvalitetnog i poticajnog radnog okruženja koje na prvo mjesto stavlja zadovoljstvo zaposlenika.“, izjavio je Bruno Glavak, povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) – Sindikalna podružnica Vajda.

Martina Miličević

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja