Međimurje Press
Gospodarstvo

Potpore za tradicijske i umjetničke obrte!

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je javni poziv za program Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta za 2021. godinu, putem kojeg je mikro, malim i srednjim poduzećima dostupno ukupno tri milijuna kuna potpora.

Poziv, za koji se prijave primaju od 27. rujna do 9. listopada, namijenjen je isključivo poslovnim subjektima sa statusom tradicijskoga, odnosno umjetničkog obrta.

Cilj je programa očuvanje i razvoj deficitarnih djelatnosti tradicijskih obrta, koji se pretežno obavljaju ručnim radom i baštine posebne zanatske vještine i umijeća, oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture te umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti jest 20.000, a najviši 50.000 kuna. Sredstva za odobrene potpore korisnicima će se isplatiti jednokratno, u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Pritom mikro, mala i srednja poduzeća mogu financirati nabavu strojeva, postrojenja i opreme, alata i inventara te prilagodbu, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora.

Također, sredstvima se mogu koristiti i za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva, nabave usluga radi razvoja proizvoda te za marketinške aktivnosti, edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Izvor: https://privredni.hr/

P.hr/I.G.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja