Međimurje Press
EU

U obrani demokratskih vrijednosti trebamo poduprijeti mjere protiv Rusije!

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak danas je sudjelovala u plenarnoj raspravi o ruskoj eskalaciji agresivnog rata protiv Ukrajine.

Europska je unija, osudivši rusku nasilnu aneksiju teritorija suverene države, potvrdila zajedničku odlučnost u potpori slobodi i očuvanju teritorijalne cjelovitosti Ukrajine – politički, ali i ekonomski, smatra eurozastupnica Glavak.

“Ukrajinu nećemo napustiti bez obzira na prijetnje i zastrašivanja koja dolaze iz Kremlja jer, posebno mi iz Hrvatske, koji smo ne tako davno bili izloženi agresiji i podnijeli velike žrtve, znamo cijeniti slobodu za koju smo se izborili kako bismo uživali vrijednosti na kojima počiva Europska unija”, rekla je.

U svom govoru eurozastupnica Glavak poručila je da su okupacija i nastojanje nasilnog oduzimanja i nezakonitog prisvajanja tuđeg teritorija očigledni primjeri kršenja zakonitog sustava na kojemu je zasnovan europski i svjetski poredak, a posljedice toga su dalekosežne; preko špekulativnih cijena energenata do namjera onih koji pokušavaju iskoristiti rat za druge interese.

Eurozastupnica Glavak naglasila je da Europska unija mora ustrajati u svojim politikama i demokratskim vrijednostima te pozvala da se podupru sankcije protiv Rusije.

“Jasna je razlika između nas koji govorimo jezikom mira i onih koji govore jezikom rata. Moramo ustrajati u svojim politikama i svojim vrijednostima, no biti svjesni ruske strategije u geopolitičkom smislu i njezinih imperijalističkih težnji. U obrani demokratskih vrijednosti trebamo poduprijeti mjere”, zaključila je eurozastupnica Sunčana Glavak.

Snimka govora: https://youtu.be/oQduJu5WzCc

Cabinet of MEP Sunčana Glavak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja