Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

ŠTRI-kam

Možda se na prvu opipljiva veza između ministra sporta, mjesnog grobara, općinske pročelnice za kulturu, strastvenog Francuza i nesretne žene koja nije mogla postati majkom ne može ustanoviti, ali svi su oni prošle nedjelje našli na kazališnim daskama novoobnovljenog Doma kulture i turizma u Štrigovi.

Na poslijepodnevu komedije u Štrigovi, popularno nazvanom Štri-kam kao složenica riječi Štrigova i KAM (Festival kazališnih amatera Međimurja) nastupile su dramske družine iz KUD MURA iz Murskog Središća te domaćini iz KUD-a „Sv. Jeronim“ Štrigova. Na rasporedu su bile dvije komedije: „Kanal“ koja je prikazala političku stvarnost u kojoj se svi nalazimo te „Eva, vura, raj i Adamov kraj“ čiji su se protagonisti uhvatili u koštac sa stvaranjem savršenog muškarca.

Nakon dvije godine neodržavanja Štrikama, publika je uživala u dramskim komadima te je ostala željna novih, skorih programa. U pauzi između predstava nastupili su: Josipa Vranović, Leo Jakopić, Aleksandar Majhen te Ivan Mesarić, mladi klavijaturisti, učenici Mateja Ščavničara.

FOTO: Matej Ščavničar
TEKST: Jasmina Rep

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja