Međimurje Press
Ekologija Hrvatska

Čak 170 novih stabala bit će posađeno u akciji „Zeleni Sisak za zeleni planet“

Sisak će dobiti čak 170 novih stabala u ovogodišnjoj akciji „Zeleni Sisak za zeleni planet“ koja će se održati u ponedjeljak, 21. studenog. Gradska tvrtka Komunalac Sisak d.o.o. vodi cijelu akciju i podupire ju svojim radnicima i mehanizacijom, a sadnji će se pridružit i radnici drugih gradskih službi, tvrtki i ustanova. Komunalac već priprema rupe u koje će se drveće saditi, a na sam dan akcije će osigurati stručno vodstvo i edukaciju za sve koji će htjeti pomoći.

Plan sadnje postoji za područje cijelog grada, a biljne vrste su pomno odabrane i imaju točno određene lokacije na koje će biti sađene. Posebno u ovoj akciji je to da brigu o svim posađenim biljkama, ali i njihovo zalijevanje i održavanje nakon sadnje preuzima Komunalac Sisak. Kod planiranja ove sadnje vodilo se računa o tome da se na mjestima uklonjenih bolesnih ili osušenih stabala posadi novo, kao na primjer u Zvonimirovoj ulici ili na parkiralištu kod GRAMA-e gdje je staro i bolesno drveće porušeno u sklopu radova na uređenju tih dijelova Siska.

Akcija već godinama uključuje i građane Siska – oni koji to žele mogu se ovoj stručno vođenoj sadnji novih stabala pridružiti na čak 14 od ukupno 28 lokacija sadnje u Sisku. Siščane Grad Sisak poziva da pripreme svoje rukavice i dobru volju i da zajedno zazelene Sisak i naš planet!

Andrija Rudić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja